Framme i Rättvik

24/5-18 kl 16:21

Efter en något kortare bussresa än väntat är vi nu framme i den rätta viken och vi har börjat installera oss i våra rum. Stiftsgården vaknar successivt till liv allt eftersom fler och fler blir klara med bäddningen och olika aktiviteter såsom bad, solning och volleyboll ploppar fram här och var. Om cirka en timme väntar den efterlängtade middagen men än finns mycket tid att hitta på allehanda roliga saker.
Bussresan hit var som vanligt en rolig upplevelse och vi kollade på klassikern ”Gosskören”. För er som inte är insatta i denna tradition kollar gosskören alltid på filmen ”Gosskören”, eller ”Les Choristes” då den är fransk, på varje turné eller festival. Vi kan låtarna och replikerna utantill efter att ha sett den kanske några för många gånger men det är fortfarande lika kul varje gång.
Ikväll efter maten får vi höra en konsert av den tyska gosskören från Stuttgart, något vi alla ser fram emot med förväntan.

Gossarna bäddar sina rum innan lek och stoj väntar

Matchande bröder

1 kommentar hittills »

  1. Kerstin

    Kul att höra att allt är som vanligt. Ser fram mot att höra om kvällspsalm och andra fina traditioner.
    Godspeed! 🙂

Kommentera denna nyhet

Kommentar:

OBS: Kommentaren kommer att modereras före det att den publiceras så du behöver inte skicka en till kommentar.

Om Uppsala domkyrkas gosskör

Uppsala domkyrkas gosskör grundades 1920 av ärkebiskop Nathan Söderblom. Kören är den äldsta av sitt slag i Sverige. Förresten, spana in UDG:s egna presenttips och julklappstips!.