Konsert och grabbarnas afton

25/5-19 kl 21:47

Sista kvällen på Stiftsgården – och vilken kväll det varit! Först var det konsert med de yngsta och de äldsta – aspiranterna och manskören, och därefter väntade den årliga traditionen ”Grabbarnas afton”, där korister, i grupp eller själva, får ställa sig på scen och sjunga, dansa, spela instrument eller liknande. Vi fick höra allt från fiolduetter till bellmanskämt, och sist men inte minst framförde Aleron en helt fantastisk variant av Lejonkungens Circle of Life. UDGs manskör sjöng tillsammans med Gotlands gosskörs manskör Hooked on a Feeling, vilket iallafall av publikens reaktion att döma verkar ha varit en succé.

Grabbarnas afton precis påväg att starta.

Under kvällen fick vi också reda på resultatet i tävlingen ”årets gossopran” och från UDG tävlade Alvar och Jack – den sistnämnde kom på tredjeplats! Stort grattis till er båda!

Bronsmedalisten i ”Årets gossopran” – Jack Liu.

Imorgon är det dags för festivalens höjdpunkt och det vi repat inför i flera dagar nu – avslutningskonserten i Stora Tuna kyrka, Borlänge. Det ser vi fram emot!

Kommentera denna nyhet

Kommentar:

OBS: Kommentaren kommer att modereras före det att den publiceras så du behöver inte skicka en till kommentar.

Om Uppsala domkyrkas gosskör

Uppsala domkyrkas gosskör grundades 1920 av ärkebiskop Nathan Söderblom. Kören är den äldsta av sitt slag i Sverige. Förresten, spana in UDG:s egna presenttips och julklappstips!.