Musikgudstjänsten och Grabbarnas afton

29/5-16 kl 07:43

Gudstjänsten igår var upplagd på ett sånt sätt att de olika ”delarna” i körerna sjöng var för sig. Först ut var alla aspiranter, sopraner och altar som framförde två stycken varvid aspiranterna tog vid med ett par sånger, däribland Fri som fågeln. Sist men inte minst framförde herrarna ledda av Jan Schumacher ett antal manskörslåtar. Jag tycker att det lät bra med några få undantag, men det gör oss bara mer taggade på konserten idag.

Igår kväll ägde också grabbarnas afton rum och det var faktiskt väldigt många fler bidra än vanligt i år. Mycket trevligt att koristerna vill visa oss andra sina talanger. Vi en i sång skrytande kör (det var vi), trolleritrick. violinister och många fina sånger. Dessvärre blev det inget ledarspex i år till vår stora besvikelse.

En sak jag glömt ta upp hittills är att tävlingen Årets Gossopran avgjordes under GA igår. Vi hade starka kandidater med Lukas som trea och Gustav som etta. Fantastiska insatser av er båda och stor grattis!

Kommentera denna nyhet

Kommentar:

OBS: Kommentaren kommer att modereras före det att den publiceras så du behöver inte skicka en till kommentar.

Om Uppsala domkyrkas gosskör

Uppsala domkyrkas gosskör grundades 1920 av ärkebiskop Nathan Söderblom. Kören är den äldsta av sitt slag i Sverige. Förresten, spana in UDG:s egna presenttips och julklappstips!.