Nästa anhalt: Colmar

17/6-12 kl 09:55

Efter två nätter på hotell är det åter dags för logi i värdfamiljer. Det ska bli riktigt roligt faktiskt, och det märks att gossarna är ganska pigga trots ett krävande program och att många i kören insjuknat i förkylningar, även jag. En av anledningarna till det goda humöret är nog de två sovmorgnar som vi unnats här på hotellet.

Jag måste även berätta lite mer om mässan i går. Nu i efterhand inser man hur fantastiskt det är att varenda en av oss faktiskt sjungit i ett världsarv, den otroligt vackra och väl utsmyckade katedralen i Strasbourg. Det är verkligen något alla ni föräldrar och syskon som läser hemifrån kan vara stolta över; att ert barn framträtt där. Det är något som inte går av för hackor. Innan jag skulle börja sjunga mitt solo tänkte jag just på att jag skulle ha en chans att sjunga solo här, den kommer nog aldrig tillbaka. Och återigen, det gick otroligt bra. Särskilt Davids 121 psalm, som kanske var det bästa framträdandet någonsin från vår sida.


Repetition i katedralen innan mässan.


Middag på restaurang Flams mellan repetition och mässa. Björn S skär upp inför sina kamraters förväntansfulla blickar.


Skarpt läge. Gosskören sjunger under mässan.


Efter mässan hade vi gjort oss förtjänta av en lugn stund. Ett antal korister valde att spela det egenhändigt av min mors faster uppfunna spelet skrål tillsammans med ledare Kerstin.

Nu åker vi! Bussen är här!

1 kommentar hittills »

  1. Görel

    Tack, för alla härliga blogginlägg och fina bilder. Det gör att jag känner att jag också är delaktig i turnén, lite… på avstånd… i alla fall…
    Ha det fortsatt bra!
    Görel, mamma till Tomas

Kommentera denna nyhet

Kommentar:

OBS: Kommentaren kommer att modereras före det att den publiceras så du behöver inte skicka en till kommentar.

Om Uppsala domkyrkas gosskör

Uppsala domkyrkas gosskör grundades 1920 av ärkebiskop Nathan Söderblom. Kören är den äldsta av sitt slag i Sverige. Förresten, spana in UDG:s egna presenttips och julklappstips!.