Dag 2

Först och främst: Tack för alla trevliga kommentarer. Det är sorgligt att jag fått chansen att godkänna dem så pass sent, men allt ni skriver publiceras förr eller senare!

22/2 – Turnéns andra dag:

(Lokal tid: 11.39)

Först och främst måste vi få skratta lite åt er arma stackare som är kvar i Sverige. I Washington är det just nu 9-gradigt och sol och de mycket få snödrivor man ser befinner sig precis där man vill ha dem – ur vägen.
   DAGENS TACK går till Viktor P som erbjöd assistans åt den kompetensbefriade bloggaren när denne klockan half past midnatt inte lyckades lista ut hur rumsnyckeln nyttjas på rätt sätt (i.e. hur man tar sig in på sitt rum). Hade inte Viktor valt att utföra sina nattliga badrumsbestyr just då hade bloggaren fått sova i korridoren. Tack Viktor!

U.S. Capitol med flickkorister Tuija, Felicia och Alma i förgrunden

(Lokal tid: 16.12)
”U.S Congressman hit and killed by tuning fork! Primary suspect – blond choir bass”
Oskyldigt minderåriga musikanter eller inte – genomsökta intill bara kroppen ska ni bli!

Fem ton tung jättestaty i U.S. Capitol

Säkerhetskontrollen till U.S. Capitol var någonting utöver det alldeles extra. En minut innan entré fick vi veta att ingen mat, inga vätskor och inga tomma vattenflaskor(!) fick medföras, vilket givetvis resulterade i ett kollektivt strupöppnande med hastigt chokladkakeglufs och godissluk. Livrädd över att förlora min livsviktiga nässpray gömde jag den i en snödriva.
Därefter blev det lunch på något Indianmuseum som jag olyckligtvis glömt namnet på. Efterföljande aktivitet var olika från korist till korist, och jag var en av de 16 som vandrade tillbaka till U.S. Capitol för att beskåda ett sammanträde i the House of Representatives. Efter dagens andra smått skändande säkerhetskontroll (där flicksopran Carin förlorade en oskyldig banan). Därefter var vi tvungna att lämna ifrån oss all elektronik och alla väskor, och närmast nakna fick vi gå den kringelkrokiga vägen till the House. Utanför dörren möttes vi av ytterligare en scanner, och det var där jag fick veta att jag bar på ett mordvapen…
En stämgaffel! Vakten, en dam, ansåg att jag mycket väl kunde mörda en congressman om jag kastade min älskade lilla hjälpreda tillräckligt hårt. Hon tvingade mig gå tillbaka hela den kringelkrokiga vägen som krävde aningen för mycket av mitt lokalsinne, och lämna in min stämgaffel. Stämningen var ej på topp! Jag ska stämma henne! Det ska jag bestämt göra!
Nästa anhalt gällde hela kören, närmare bestämt the Space Museum. Innanför dörren väntade, just det, en säkerhetskontroll. Jag tryckte upp stämgaffeln i munnen…

Gossalt Erik W fotar staty (se bild ovan) och vill ogärna att någon del av den inte kommer med...

(Lokal tid: 18.19)
Jaha, då var man en av de lyckliga som ska på basketmatch. Det blir en något speciell tillställning för oss korister, eftersom vi under inga omständigheter får skrika (Maggans ord är lag). Vi ämnar därför sjunga våra hejaramsor – i lugna tonlägen, med ordentligt med magstöd, pianissimo, och inte särskilt ofta.

(Lokal tid: 00.39)
Då kom man äntligen upp på nätet och kan publicera alla sina uppdateringar som man klottrad ned i WORD under dagen. Man får lite dåligt samvete när man inser hur många som måste blivit frustrerade över att deras kommentarer aldrig dykt upp. Till samtliga kan jag i alla fall säga att alla sångare mår bra och, framför allt, beter sig exemplariskt bra! Man kan inte vänta sig annat än succé på konserten imorgon med den koncentrationsförmåga som uppenbarligen finns (i kombination med sångtalangen, förstås). Dagens sista aktivitet – basketmatchen – var bara vissa ur kören med på. Dessa individer hade å andra sidan a smashing time!

Flickkorist Hanna gillar läget

Nedan kan också en video beskådas. SSQ-tenor Jacob samt gossalt Anton i action…

Detta inlägg har 15 kommentarer

 1. Margaretha Andersson

  Vår svenska avundsjuka känner inga gränser! Här var det -27 grader igår, måndag, och mer snö faller i skrivande stund. Tack för en jättetrevlig blogg. Det är verkligen roligt att följa er. Kramar till Markus,Ludde och Henning.

 2. Johanna Klevmark

  Jätteroligt att läsa bloggen och höra att ni har det bra! Jag har haft lite noja här måste erkännas då äldsta men ändå så lilla barnet (10 år)är ute i den stora världen på egen hand. Blev lättad av att se att fotografen på golvet (Erik) inte råkat ut för den beryktade stämgaffeln, som var första tanken!Stor kram till Agnes K 🙂

 3. Birgitta Grundmark

  I Funäsdalen är det -36 grader – tur att man kan läsa denna blogg istället på fjällmuseet så man håller sig sysselsatt. Ha det brao hälsa Johanna Z från släkten+mamma

 4. Jonas Å

  Coolt med NBA-basket och Hanna ser ut att trivas!
  Kallt är det i Uppsala, men bara -12 grader idag mot -26 igår. Skönt att ni verkar ha vårvärme i USA.

  Jonas Å (Hannas Pappa)

 5. Fredrik Möllerberg

  Fantastiskt med alla säkerhetskontroller, tur för er att ni fick behålla skorna.
  Det har ju hänt förut att en sko kastats på en högt uppsatt ämbetsman!

 6. Hans Näslund

  man hade förstås gärna önskat en svepning med kameran över hela gruppen på plats…Och hallen. Man kan dock inte få allt. Bra så.

 7. Anna Tiberg

  Är det så gräsligt på vandrarhemmet som har antytts i telefonsamtal hem? Bilder från koncerten i morgon tisdag skulle jag uppskatta – särskilt pastor Kidd! Här i Grövelsjön -28 nattetid. Hälsa Elsa Höglund från hela familjen.

 8. Anna Tiberg

  Hej och berätta om boendet. Är det uselt – det hörde jag vid ett telefonsamtal hem? Visa gärna bilder från konserten på tisdagen och ta en bild av pastor Kidd. Hälsningar från svenska fjällen där det är kallt (-28 grader på kvällen) särskilt till Elsa Höglund från hela familjen.

  (har försökt skicka liknande meddelande tidigare – kanske har ni nu fått två)

 9. Åsa Herslöf Björling

  Hej!

  Jag vill skicka en bamsekram till min son Erik Björling.

 10. Björn Gålnander

  Tack för en härlig turnéblogg! Den är utomordentligt välskriven, levande och rolig att följa. Det känns nästan som att vara med själv…
  Hoppas ni får en bra premiärkonsert ikväll i Augustana Church med mycket publik!
  Break a leg.
  Björn

 11. admin

  Anna: Du ser din kommentar här så fort den godkänts av mig vilket kan ta ett tag ibland, så du behöver inte skicka två. Ingen katastrof dock.

  Vad boendet beträffar så är det ej Hilton, men vad jag har hört så slutar de otrevliga överraskningarna vid kvarglömda kläder på rummen och ett par fläckade lakan. Ska försöka höra mig för lite mer dock.

  Jobbar också på att få ut alla fina hälsningar till berörda korister! Men nu bär tåget av till Augustana Church och rep!

  Önska oss lycka till!

 12. Elisabet Granstam

  Denna blogg är omåttligt uppskattad av oss här hemma. Väldigt kul med videoklippen! Största kramen till Emma G från mamma

 13. Johanna Trost

  Vill bara glädja er med att Sirius vann mot Hammarby med 5-3, första matchen i kvarten. Bandy handlar det om för de som inte är insatta.

 14. Olga och Johan Rylander

  Lyckades precis få några ord med Daniel i en konsertpaus. Känns roligt att följa er via bloggen. Stora kramar till Daniel från mamma och pappa!!!!

 15. hanna

  Snygg bild,, mmm på mig!!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.