Dag 7

Klockan är tjugo i två här i Cincinnati och jag inser att jag inte klottrat ned minsta lilla betraktelse sedan strax före elva i morse. Det känns dock som att det inte kommer att bli några större problem att minnas vad kören haft för sig under dagen.

Jag började sjunga i Uppsala domkyrkas gosskör år 1999, och aldrig har jag haft anledning att vara så stolt över att vara korist i denna  kör som nu. Att framföra ett turnéprogram klockan 9.45 på morgonen är kopiöst svårt, så man tvingas inse att det finns något särskilt med Uppsalas USA-kör. Flickkörens starka diskantstämmor i kombination med gossarnas sopraner och altar kompletterar gosskörens kraftfulla herrstämmor väldigt bra, och det råder ingen tvekan om att körerna borde fortsätta samarbeta.

Jag lägger upp två klipp. Det första är från succékonserten i Hall of Mirrors där kören framför Karin Boyes aftonbön. Det andra visar kören uppradad utanför konsertsalen med särskild fokus på tenorerna, enligt önskan från förälder. Bilden visar Maggan hållandes ett diplom för medverkan i körsymposiet.

Margareta Raab har gjort det igen!

Efter det makalösa framträdandet väntade Chicken Caesar Salad på Cincinnati Museum Center, där koristerna också fick chansen att studera en järnvägsmodell av 1940-talets Cincinnati, samt beskåda filmen Under the Sea i en Cosmonova-liknande lokal. ”Läckert” funkar bra för att beskriva både salladen, modellen och filmen; även om ungefär 50% av kören drabbades av akut ”post-konsert-trötthet” under filmen och föll i djup dvala.

Tröttheten överföll mig först någon timme senare då vi återigen befann oss på ett stort shoppingcenter. Jag var ute efter ett fodral till min iPod touch, och stod i Apple Store och stirrade på de hundratals alternativ tillgängliga med en ytterst liten bråkdel av sinnet i vaket tillstånd. Jag öppnade en förpackning och provade ett fodral med iPoden. Inte helt nöjd lade jag tillbaka fodralet och kikade jag runt en stund till, varefter jag hittade en annan intressant variant som var väl värd att testa. Beklagligtvis visade det sig att det inte var min iPod jag då hade till hands utan det fodral jag tidigare testat. Jag hade alltså stoppat tillbaka min iPod i den första förpackningen, som jag för länge sedan glömt utseendet på. Febrilt började jag leta bland de fodral jag kollat på, och det dröjde säkert femton minuter innan jag hittade min iPod, Därefter flydde jag från stället för att inte riskera ytterligare missöden.

Efter shoppingen blev det angenäm middag på italiensk restaurang för att fira körens otroliga prestationer under turnén. Ledarna och dirigenten tackades med presenter, och det sjöngs ur sånghäftena närmast oavbrutet. Precis som det ska vara på körturnéer!

Imorgon väntar högmässa och därefter buss till Chicago flygplats. För att lugna all föräldrar kan jag säga: Vid senaste inräkningen (vid middagen) var alla korister närvarande (kan man tänka sig?!)

USA-turnén är nästan över och jag kan inte lova att det blir några fler uppdateringar här på bloggen innan vi är tillbaka i Sverige.

Kvällens överraskning blir ett videoklipp från första konserten i Augustana Church, filmat av Mr. Gerry Schueman. Kameran som använts är en riktig videokamera. Med andra ord – kvaliteten slår den kaskadkräkningsframkallande standarden på min kameras videofunktion med hästlängder. Klippet visar kören när Morgonens rodnad, Kyrie samt Virgo gloriosa framförs. Enjoy!

Om ni vill skicka några sista hälsningar till någon/några av koristerna bör ni göra det före kl. 14.30 svensk tid, för att jag ska kunna garantera att de blir framförda.

Jag kommer att klistra ihop ett avslutande inlägg på måndag eftermiddag (svensk tid).

Tills dess kan ni ju alltid be för att vi får en snäll och smärtfri flygresa.

/Oliver Lindman, hjälpledare ur UDG:s konsertadminstration

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Margaretha Andersson

  Det låter fantastiskt! Tack för bilder och ljud som ger oss som inte är på plats en liten del av era upplevelser. Vi ses snart här hemma. Ni är efterlängtade!

 2. Johanna Trost

  Jag njuter av ditt bloggande, kollar så fort jag kan på morgonen om det är ett nytt inlägg . Det enda jag oroar mig för är att du kära bloggare inte får sova ordentligt. Du slipper kanske jetlagen dock.
  Hoppas att alla får en bra flygresa hem.
  Kramar till Elmer.

 3. Natalia Fermin

  Grattis MARGARETA för ditt arbete med barnen av högsta kvalitet, du är värd alla diplom!
  Gratulerar även alla KORISTER för prestationerna och resultaten och sammanhållningen!
  Vill även höja mitt glas för alla er RESELEDARE för ert utomordentligt genomarbetade program och ert omhändertagande av våra barn. Vi har varit så lugna och trygga!
  Och sist, men inte minst, OLIVER, ett stort tack för alla de sena nätterna för att hålla oss föräldrar, syskon och kompisar uppdaterade och lugna. Ditt bloggande har bidragit till många goda skratt och stolta tårar!
  Stort tack till alla som bidragit till att USA-turnén blivit av!
  Vi kommer att be för att er hemresa blir lika underbar som resan till USA.
  Särskilda hälsningar till våra små knytten Isaura, Alicia och Alessia ur Mariakören.
  Natalia

 4. Anneli Möllerberg

  Tack alla för njutningsfulla sångklipp och särskilt tack till dig Oliver för rapporter och hälsningar. Ditt bloggande och bemötande av önskemål är fantastiskt. Vilken skribent du är! Önskningar om en bra hemresa.

 5. Åsa Herslöf Björling

  Jag vill tacka bloggaren som gjort ett fantastiskt jobb med att hålla oss informerade under veckan. Det har varit ovärderligt att kunna ta del av er tid i USA. Jag är så tacksam. Tack också till Margareta, föräldrar och hjälpledare. Nu sitter jag här tillsammans med Eriks pappa Mikael och storasyster Tove som återvänt från fjällen igår. Vi längtar efter dig Erik. Det blir kramkalas på Arlanda i morgon.

  Åsa, Mikael och Tove

 6. Ulf Norén

  Tack Oliver för en utmärkt reseblogg!
  Tack Margareta och hela USA-kören för en mästerligt genomförd konsertturné.
  Nu väntar vi otåligt på att Martin ska komma hem till oss!

  Kramar till 71án Norén från
  Pappa, Mamma och Astrid!

 7. Amelie Hössjer

  Jag vill bara säga att det låter helt fantastiskt fint om kören! Underbara diskantstämmor, bra botten i herrstämmorna, härlig balans och vacker klang i kören som helhet. Ni kan verkligen vara stolta! Ni har inte tänkt på att göra en hemkomstkonsert i Uppsala domkyrka?

  Tack till er alla: körmedlemmar, ledare, Maggan och Oliver för att vi har fått vara med och dela era upplevelser! (Sänd en liten extra kram till Olivia, nr 30!)

  Nu tänker vi på er och önskar att ni får en fin och säker hemfärd!

  Kramar
  Amelie

 8. Birgitta Kjellberg

  Stor kram till våra duktiga barnbarn Linnea och Kristina. Välkomna hem!
  Farmor och farfar

 9. Marie Andersson Olerud

  Vilken otrolig resa ni gjort!
  Eftersom jag hade förmånen att tillbringa några dagar med er i Washington och se den första konserten i Augustana kyrka så vet jag, att ni har varit fantastiska! Men visst ska det bli skönt att få min nr 40 igen…. Ha en bra resa hem alla ni duktiga sångare.
  Kramar från Moas mamma.

 10. Henry England

  Tjena killar och tjejer det låter toppen både om sången och resan!
  Vi längtar efter 25:an Emily hoppas att ni kommer hem säkert och så vi kan se er snart!!!

  KRAM HENRY!!!

 11. Hans Näslund

  Tack Oliver (och ev. andra) som varit inblandade i bloggen!

  Håller med Amelie ovan, har tänkt på det själv:

  En hemkomstkonsert med USA-programmet skulle sitta mumma!

  Jag vet att det fanns en sådan konsert för ett halvår sedan (”Utvandrarna”) men var det verkligen hela USA-konserten? Jag hade själv tänkt videofilma sista repet i domkyrkan för att just fånga det vi här hemma skulle missa. Då blev Karls mormor sjuk och han fick hastigt bege sig till henne…ingen videoinspelning.

  Det vore trevligt om vi fick chans att uppleva det dom over there fick…

  UDG+UDF at their very best!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.