Börjar bli tjatigt med succéer nu…

Mest intressant just nu är väl onsdagskvällens konsert, men klottrade ned lite bloggmaterial under dagen också…

(Lokal tid: 12.10)
Jaha ja, då var man på maffiga Tyson´s corner – ett köpcentrum där allt finns. Det verkar inte vara överdrivet billigt, men samtliga korister tycks ha öppnat plånboken ”på vid gavel” inför besöket. Gossopran Olle, exempelvis, har efter tjugo minuter lyckats införskaffa en iPod Touch. Har gått runt och varit observant och flickorna verkar väl distribuerade i grupper om tre i de olika klädesaffärerna. Vad gossarna beträffar såg jag precis ca 20 vandrande röda körtröjor i GAME STOP. Sitter nu på samlingsplatsen med en Starbucks-cappucino och agerar hjälpledare.

(Lokal tid: 14.53)
Inräkning. Dags att lämna detta festliga tillhåll och återgå till arbetet – det vi är här för. Lunchen blev angenäm för de allra flesta. Den arme bloggaren blev emellertid antastad av en galen elektrisk handvärmare på toaletterna. Den gick igång med ett ljud som påminde om ett flygplansmotor på tre centimeters håll. Hjärtat gjorde tre volter och artärerna drogs ut likt segslitna kolaremmar.

(Lokal tid: 18.26)
Flottig pizza. Ombyte. Tankar: ”i värsta fall går det bara grymt bra”.

(Lokal tid: 00.53)
Vi tar en gissningslek. Hur gick det på konserten nu då? Som frånvarande läsare kan du få välja mellan följande alternativ:

1. Det blev ett fiasko utan dess like. Kulerskorna tappade rösten, Maggan bröt armen och fick dirigera med fotsulorna, orgeln frambringade inget annat än små gnissliga pip, och kören gjorde oljud.

2. Det blev ingen konsert eftersom samtliga kåpor blivit kidnappade av den beryktade kåptjuven i Washington DC.

3. Konserten blev en musikalisk praktuppvisning. Publiken var salig och körerna krängde CD-skivor utav bara den.

Klurigt? Här kommer en ledtråd:

Här kommer en till.

Om jag förstått saken rätt så finns det faktiskt inspelningar gjorda med en ordentlig videokamera. Dessvärre är den tillhörande överföringssladden belägen på fel sida av Atlanten. Vad de högupplösta bilderna beträffar så är det bas Anton T som ligger bakom de flesta av dessa, och varken han eller hans minneskort är tillgängliga i denna sekund.

Det bör läggas till att vi sjöng tillsammans med Children´s Chorus of Washington, och gosskörens herrar kunde givetvis inte låta bli att sjunga Kom du ljuva hjärtevän för deras dirigent efter konserten. Det glömmer hon inte!

Inför bussresan hem delades kören upp efter kön och i gosskörens buss fortsattes det sjunga för full hals. Höjdpunkten stavades Carl-Henrik, som  framförde en liten solosång om en byråkrat. Det var så fantastiskt att jag måste skriva ett körarr på låten.

Imorgon ska vi åka buss och åka buss.

Och buss.

Buss.

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Jenny

  Hihi – ”Kom du ljuva hjärtevän” lämnar ingen kvinna oberörd. I alla fall inte om den framförs av herrar som sakta omringar sitt offer med lätt galna blickar medan de sjunger. (Har sett bl.a. Fredrik Unger skrämma slag på en dirigenthustru i England på detta vis.) Jätteroligt att ni orkar hålla sången på topp, det är inte alltid så enkelt på turné. Själv ägnar jag mig åt gissningslekar över vad min rödtröja kommer att ha med hem från shoppingrundan (spel verkar troligt) samt min gröntröjas fynd (kläder verkar troligt). Keep up the good work, som man säger.

 2. Natalia Fermin

  Härligt att se er sjunga! och Margareta ser jätte glad och nöjd ut. ROLIGT!
  Men jag ser inte min lilla Isaura (nr.2), hon står precis bakom Margareta på videon. Kan inte du/ni zooma in henne, så blir jag lugn.
  Evigt tacksam, för allt jobb med bloggen, som håller oss föräldrar lugna och JÄTTE STOLTA!
  /Natalia

 3. Kicki Holmberg

  Åh vilken bra blogg! Ambitiös och omfattande. Helt fantastiskt med bilder och filmklipp! Ni är alla jätteduktiga och vi är SÅÅÅ stolta. Hoppas bussresan går bra. Våran Christopher (nr. 60) har videokamera, stativ och sladdar med sig, men om jag känner honom rätt ligger de kvar i väskan… 🙂 Hälsningar Kicki och Markus stolta gossaltföräldrar.

 4. Familjen P.S.

  Tack för en underhållande, trevlig och informativ blogg! Vi följer er noggrant.

  Kan ni hälsa 74:an Emil P.S. och dessutom fråga ifall han har problem med mobilen. Vi har SMSat men inte fått något svar, och vi längtar efter ett litet meddelande.

  Mamma, pappa o Arvid

 5. Rob och Ingrid England

  VI vill uttrycka vår uppskattning för Bloggmeisters idoga skrivande. Det gör att vi känner oss delaktiga. Skönt att se (och höra) att er musik nått och berört barbarerna. Från publikens reaktion att döma, var de höga tonerna något oväntade, vilket säkert bidrar en känsla av exoticismen till denna utsökt och vältränad goss- och flickkören. Ni har all anledning att känna er stolta!

  Vi vill gärna ge vår kära Emily nr 25 en speciell hälsning – tro det eller ej, vi saknar henne så 😉

 6. Monica Mannberg Eltvik

  Jätteroligt att få se att ni såväl sjunger som dansar er fram… Fantastiskt roligt att få ta del av era upplevelser!
  En extra eloge till er alla ledare som har fullt sjå att hålla i alla trådar och ändå serva oss föräldrar med intressant information. En extra kram till er och nr 32 (Madeleine)från en stolt och glad mamma Monica.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.