Efter festivalen- dirigenten talar

Gosskörfestivalen är till ända och vi som var där är trötta och mycket glada. Det syntes verkligen på pojkarna hur roligt de hade under dagarna på stiftsgården i Rättvik. Många har uttryckligen önskat att vi snart ska åka dit igen. Jag är så nöjd och stolt över de fina prestationerna. Mest förstås över fredagens konsert som gick så bra! Självklart också över våra framgångar i tävlingen om titeln Årets gossopran 2011. Truls och Christopher spelade sitt tapto så fint varje kväll och fick mycket beröm. Våra pojkar gjorde fina och roliga framträdanden på grabbarnas afton.

Tack till våra ledare har gjort ett fantastiskt arbete.
Det är inte helt enkelt att ansvara för en grupp pojkar i åldrarna 8-24. Barn, tonåringar och unga vuxna har olika behov, är olika mogna och tar instruktioner eller anpassar sig till direktiv olika bra. Vi tränar förstås hela tiden pojkarna på att umgås i grupp och visa hänsyn till varandra. Jag har nu varit gosskörens dirigent tillräckligt länge för att se många trevliga och fina pojkar gå igenom puberteten (då de kan vara ganska stökiga och besvärliga) för att sedan bli jättetrevliga unga män.

Ni som inte var med i Rättvik skulle ha sett med vilken vilja och laganda som konsertkören genomförde fredagens konsert. De ville verkligen visa de andra körerna vad vi går för! Jag önskar också att ni hade fått uppleva hur hela kören gladdes tillsammans med Johannes, Viktor och David. Och när Johannes sjöng sitt segersolo på avslutningskonserten höll vi alla tummarna så hårt att de värkte. Behöver jag tillägga att han sjöng jättefint?

Johannes Tenstam, som i ett helt år framåt kan titulera sig som årets svenska gossopran.

En påse med konsertkläder i alt-/herrstorlek är tillvaratagen och finns i pelarsalen. I konsertkörens buss glömdes en påse med ett par skor och en svart tröja. Den finns på chaufför Björn-Eriks kontor. Jag kan förmedla hans telefonnummer.

Tack alla små och stora gossar för fyra härliga dagar i Rättvik!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar