Goder afton 2011

 • Inläggsförfattare:
 • Inläggskategori:Aktuellt
 • Kommentarer på inlägget:4 kommentarer

Idag var det alltså dags! Goder afton mitt herrskap, versionen 2011, framfördes i UKK. Och faktum var att det var mycket publik på plats. Intresset har varit större än vanligt och det märktes. En nästan fullsatt salong var samlad.

Även om konserten som sig bör var relativt traditionsenlig, bjöd den även på ett antal nymodigheter. Exempelvis skippades de klassiska stearinljusen. De byttes i stället ut mot i glasskålar placerade värmeljus, vilka i samband med konsertens intåg ställdes på scenkanten. Resultatet blev en lång rand av ljus längs densamma. Det ska bli intressant att höra kommentarer från publiken om detta (kommentera gärna denna nyhet genom att klicka på länken nedan), eftersom att man själv inte hade någon möjlighet att se hur det såg ut från publikhavet.

Årets spex var en aning annorlunda. Ofta har Tomteverkstaden råkat ut för något farligt, eller fått ett stort problem som gäller alla i hela Tomteverkstaden. I år gällde problemet snarare en enskild stackars nisse som tappat bort sin julglädje. Tomtefar förfäras över detta och ger sig ut och letar efter den tillsammans med Sarkasmnisse och Åsa-Nisse. Det dröjer ett bra tag innan den lille nissen förstår vad det är vad egentligen vill ha, men när han väl insett det ordnas det hela lätt. Han har nämligen insett att julen inte är till för enskilda individer, utan för alla tillsammans. I slutscenen håller han ett bejublat tal där han lyfter fram just detta.

Tack till all publik som närvarade! Hoppas att vi ses nästa år igen!

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Johan

  Hej!
  För första gången sedan jag var aktiv i kören tog jag beslutet att se ”Goder Afton” live. Tyvärr noterades att det inte längre är universitetsaulan som gäller vilket i mina ögon är en ”mysigare” luciakonsertlokal.

  Luciasångerna samt de traditionsenliga ”fotstamp” här och där etc var i stort sett samma som när jag själv var med på 70- och 80-talet vilket var kul att se!

  Sångkvaliteten är fortsatt bra även om jag imponerades allra mest av förskolan och ”herrarna”. Dessutom var nog ”disciplinen” något bättre förr men det kanske är i tidens tecken.

  Sammanfattningsvis var det en fin upplevelse att få uppleva sin gamla kör igen och många glada och positiva minnen dök upp under konsterten!

  Tack för en mycket fin konsert!!

 2. Anton Kindlund

  Hej!

  Trevligt att du hört av dig och i stort verkar ha uppskattat konserten! Du vet väl om att gamla herrar är välkomna att sjunga på juldagen med oss? Repetition på måndag klockan 18.45 – 20.15, och högmässa alltså på juldagen.

  MVH Anton, webmaster och tenor i kören.

 3. Johan

  Hej!
  Aj då, missade det. Hade varit kul. Sjunger ni fortfarande Gunnar Hahn på juldagen? Är detta en årlig inbjudan försöker jag komma om ett knappt år…. 🙂

 4. admin

  Det är en tradition och du är varmt välkommen nästa år! Kan kolla ikväll med Margareta.

  Förövrigt finns det möjlighet att redan den sista april sjunga med oss i Engelska parken!

  /Anton

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.