Goder afton 2011

Idag var det alltså dags! Goder afton mitt herrskap, versionen 2011, framfördes i UKK. Och faktum var att det var mycket publik på plats. Intresset har varit större än vanligt och det märktes. En nästan fullsatt salong var samlad.

Även om konserten som sig bör var relativt traditionsenlig, bjöd den även på ett antal nymodigheter. Exempelvis skippades de klassiska stearinljusen. De byttes i stället ut mot i glasskålar placerade värmeljus, vilka i samband med konsertens intåg ställdes på scenkanten. Resultatet blev en lång rand av ljus längs densamma. Det ska bli intressant att höra kommentarer från publiken om detta (kommentera gärna denna nyhet genom att klicka på länken nedan), eftersom att man själv inte hade någon möjlighet att se hur det såg ut från publikhavet.

Årets spex var en aning annorlunda. Ofta har Tomteverkstaden råkat ut för något farligt, eller fått ett stort problem som gäller alla i hela Tomteverkstaden. I år gällde problemet snarare en enskild stackars nisse som tappat bort sin julglädje. Tomtefar förfäras över detta och ger sig ut och letar efter den tillsammans med Sarkasmnisse och Åsa-Nisse. Det dröjer ett bra tag innan den lille nissen förstår vad det är vad egentligen vill ha, men när han väl insett det ordnas det hela lätt. Han har nämligen insett att julen inte är till för enskilda individer, utan för alla tillsammans. I slutscenen håller han ett bejublat tal där han lyfter fram just detta.

Tack till all publik som närvarade! Hoppas att vi ses nästa år igen!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar