Konsert enligt konstens alla regler

Dagens konsert blev verkligen en toppinsats av samtliga deltagare. Applåderna varade länge efteråt, vilket var ett tecken på publikens uppskattning. När våra solister ställdes fram ökade ljudnivån kraftigt, och den nådde ett klimax när vår mycket duktige sopransolist Johannes bugade i ensamt majestät.

Konserten inleddes, efter intågets Veni Emanuel, med stycket God is gone up, vilket är ett körstycke med orgelackompanjemang. Efter detta följde Insanæ et vanæ curæ, med orkester. Förut har vi alltid sjungit med orgel, så det var en ny upplevelse. Som en uppgradering inför konsertens verkliga huvudnummer kom sedan Wachet auf (sats 1, 4 & 7). Slutligen sjöngs alltså Kröningsmässan. Med sina sex satser dominerade den konserten och var mycket rolig att framföra.

Sist men inte minst vill jag för hela Gosskörens räkning, tacka orkestern som spelade mycket fint och säkert, samt all publik som närvarade. Vill ni höra oss sjunga igen så kommer det att finnas många möjligheter till detta. Spana gärna in denna sida, för att se när och var vi uppträder.

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar