Stoltheten igen

Under de längsta av repdagar händer det att man glömmer bort vilken kör det är man sjunger i, och vad det är för ena människor som befolkar den.

Om vi börjar med gårdagens ”Grabbarnas afton” måste man återigen prisa den oändliga talang som tycks existera hos UDG:arna. Daniels singer-songwriter-framföranden rörde en hel matsal folk till tårar, och Truls spel på krycka fullkomligt frälste publiken. När så Theodor och Johannes gick upp för att göra korttrick var den spontana tanken att det här blir ju fiasko! Hur ska man kunna göra korttrick på ett publikfriande maner när de flesta sitter över femton meter från scenen? Svaret lyder: träffsäkra kommentarer och imponerande fingerfärdighet. Det blev ett succénummer. Därutöver stod  Uppsala gossensemble, UDG:s herrstämma och ett gäng diktaraltar för fantastiska bitar. Ni skulle varit där!

Ack du sköna stiftsgård!

I samband med kvällspsalmen meddelades det vilka korister som tagit hem medaljerna i Årets gossopran 2011. UDG utsåg tidigare två korister – Viktor P och Johannes – till att representera Uppsala i denna prestigefyllda tävling. Och ta mig tusan tog de inte hem både guld- och silvermedaljen?! Som förstepristagare kommer Johannes, om jag förstått saken rätt, få äran att sjunga solo på första versen i ”Sommarpsalm” under eftermiddagens musikmässa. Dessutom gick bronsmedaljen till David K, som under festivalen representerar Sigtunakören ”Minores Mariae”, men som faktiskt även sjunger i UDG.

Kvällen avslutades med ytterligare en tuff sammandrabbning mellan herrar och gossar/forna SSQ. Den här matchen var dock ganska ointressant och händelsefattig, så jag struntar i att skriva om den.

Okej då, de små illrarna till gossar tog hem vinsten ännu en gång. Eländes elände. Och min träningsverk idag kan man inte gnälla nog över. Det räcker med att jag vickar lite på lillfingret så hugger det till av smärta. Men det är välan värt smärtan att få åka på en sådan här magisk festival och göra så mycket skoj på så få dagar.

Idag åker vi hem. Det är nesligt.

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar