Avskedskonsert på söndag

Är du nyfiken på hur våra konserter på turnén i Tyskland och Frankrike kommer vara utformade och hur vår repertoar låter? Tveka inte att komma förbi domkyrkan på söndag! Den 10 juni klockan 18.00 är det nämligen dags för oss att ta avsked från Uppsala genom att sjunga vårt turnéprogram inför hemmapublik i domkyrkan. Konserten kan verkligen rekommenderas! Det är dessutom fri entré, men kollekt kommer att tas upp.

Turnéprogrammet i år består av svensk folkmusik i en blandning med orgelinprovisation, kända sånger som till exempel Purchells Magnificat och Nunc Dimittis, där för övrigt hela sex solister kommer sjunga, och avslutningsvis åter svenskt, och då klassiker som Sommarpsalm. En fullspäckad repertoar med andra ord.

Det som dessutom gör konserten extra sevärd är att det i slutet av densamma kommer delas ut stipendier, vilket är nytt för i år, till två gosskorister (en herre och en gosse); de beaktansvärda broscherna till våra kommande konsertkorister, som börjar hos oss i höst; och stämgafflar till två korister som sjungit i kören i 10 år. Hedersfullt med andra ord. Hoppas du har möjlighet att närvara!

Är du sugen på att följa oss under vår turné? Jag, Anton Kindlund, webmaster för udg.se, kommer blogga så mycket jag hinner från resan. Detta kommer att ske via denna länk. Om ni undrar varför det står ”Not Found”, är det för att inga inlägg ännu publicerats där, men så fort första inlägget publicerats kommer det att fungera, så misströsta inte! Alla inlägg kommer dessutom vara synliga på vår förstasida.

Hoppas vi ses på söndag, och hoppas ni följer oss på bloggen!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar