Avskedskonserten avklarad – Europa, här kommer vi!

Så var det äntligen dags för mig att publicera första inlägget i vad som kommer att bli Tyskland-Frankrikebloggen. Jag som sitter vid tangentbordet heter Anton Kindlund, är webmaster för udg.se, 17 år och självfallet korist i kören. Under resans gång kommer jag att blogga så mycket jag orkar och så ofta jag har tillgång till Internet från våra blivande äventyr i Tyskland och Frankrike, och naturligtvis Polen, Danmark och Sverige också. Blogginläggen kommer vara synliga här på förstasidan.

Inledningsvis ska jag prata lite grann om dagens avslutningskonsert. Denna gick väldigt bra; allt flöt på enligt planerna med solister, förflyttningar och så vidare. Jag känner mig tämligen nöjd, men förhoppningsvis kan vi toppa insatsen under själva turnén, för det går alltid att förbättra sig. För övrigt var det väldigt kul att så många att sökt sig till domkyrkan för att se konserten. Tack vara er blev konserten ännu bättre, en bra avspark inför kommande turné.

I slutet av konserten var det dags för en riktig högtidsstund. Det delades ut guldbroscher till de sångare i Lilla gosskören som nästa år kommer börja i konsertkören, silverbroscher till de korister i Lilla gosskören som varit med där i ett år och stämgafflar till de två korister som i år firar 10-årsjubileum i kören som tack för lång och trogen tjänst. Dessa två var för övrigt Jacob A och Benjamin K. Tack till er som så länge sjungit i och för gosskören.

Slutligen var det dags för en nyhet för i år! Två stycken sångare ur kören ska från och med i år tilldelas var sitt stipendium, en gosse och en herre. Dessa blev i år gossen Johannes T och herren David P. Motiveringarna löd:

Johannes T
För fantastiska sånginsatser som solist och korist.
För den enastående disciplin som uppvisats under repetitioner, konserter och vid resor.
För mycket gott kamratskap och för att i alla lägen uppträda som en hyvens gosse.
För glatt humör, ödmjukhet och en ständig vilja att lära sig mer och utvecklas.

David P
För konstfullt musicerande och träffsäker tonbildning.
För lojalitet mot jämnåriga körkamrater samt föredömligt uppträdande och exempel för de yngre.
För änglalikt tålamod, gott ordningssinne och ork att driva ett stort arbete som inte alltid syns.
För tolv års troget sjungande i gosskören, för en strålande utveckling från mannagryn till domherre.


Här har vi en fin bild på de två stipendiaterna!

Jag som webmaster önskar stort grattis till de båda stipendiaterna!

Sist men absolut inte minst valdes också en hedersmedlem in i kören. Lena Lundqvist! Oändligt tack för alla underbara insatser! Motivering:

Lena Lundqvist
För att under många år outtröttligt ha gjort enorma insatser för Uppsala domkyrkas gosskör.


Den nyvalda hedersmedlemmen Lena Lundqvist tillsammans med dirigent Margareta Raab.

Nu riktas blickarna framåt, mot vår fantastiska roadtrip genom stora delar av norra Europa. Och som sagt, följ oss här, och varmt välkomna att kommentera! Jag kan för övrigt meddela att bildservicen under denna turné kommer vara mycket bättre än under Ålandshelgen. Anledningen är att jag har för avsikt att medtaga min egen kamera, med tillhörande sladd och laddare.

Vi hörs!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar