Frankfurt an der Oder

Jag vet inte vad som hände. Ledarna hade ju varnat oss om att vi skulle komma fram så sent som 23.00, men i själva verket anlände vi redan halv tio. Väl där uppstod dock ett problem. På grund av att en väg var avspärrad kunde vi inte ta oss fram till den från början bestämda mötesplatsen. Istället hamnade vi på en öde parkering. En volleyboll plockades fram, varefter ett antal av oss började spela. Och sen kom de, körde in med maxfart på rad i kvällen och bromsade in och hoppade ur bilarna. Tur att värdfamiljerna hittar bättre än vi här. Den vanliga proceduren följde därefter. Var och en av koristerna tilldelades en familj i vanlig ordning. Jag och min rumskamrat Erik S hamnade i en väldigt trevlig och gästvänlig familj med en underbar lägenhet. Dessutom har de Internet, så jag kan skriva från deras dator.

Idag startade dagen officiellt klockan 08.00. Värdfamiljerna tog oss till en samlingsplats, där promenad till Frankfurts an der Oders lilla spårvagnsmuseum. Där rullades till min häpnad ut en ganska antik spårvagn, vilken ställdes till vårt förfogande. Innan vi tilläts gå ombord fick vi ta oss en titt på museet. Det var inte jättestort, men välskött och med blänkande spårvagnar vilka man dessutom fick gå på. Sen bar det iväg ut i staden. Som någon mycket lämpligen nämnde, kändes det efteråt som om vi inte missat att åka på någon rälssnutt i hela staden. Vi åkte runt i centrum, men även ut till vissa förorter.

Efter åkturen med spårvagn var det tänkt att vi skulle bege oss med bussen till en sjö för bad och fotboll, men det regnade enligt rapporter där, varför resan sköts upp en timme och att denna fick disponeras på valfritt sätt. Vi är som bekant indelade i faddergrupper, med två faddrar (herrar eller SSQ) och två fadderbarn (gossar). Vi spridde inte ut oss särskilt mycket dock. De flesta korister (inte jag och min grupp och säkert några fler) uppsökte en butik för proviantering. Det införskaffade var framför allt kakor, godis, chips, läsk och så vidare.

När vi kom fram till sjön fick vi först sätta oss ned i någon slags enklare restaurang. Framdukat var något som såg ut som smoothie, och vi fick gå och hämta huvudrätten. Det var gott.

Sen gjorde vi nog den roligaste stunden hittills på turnén. Vid sjön fanns det fotbollsplan, volleybollplan, en gigantisk lekpark och självklart en stor badstrand. Gräsmattor fanns det också. Så i vanlig ordning spridde vi ut oss över stället. Det lektes, spelades fotboll och volleyboll, badades och s vidare i flera timmar. Visserligen blev vi lite svettiga, men dylikt får man stå ut med på turné. Och det var värt det. Några av föräldrarna från de tyska familjerna var där också, och efteråt bjöds vi mycket vänligt på dricka. Dessutom kom en ny plumpnominering in. Den tilldelades Olle S, och det bästa är att vi har det hela på film, tack vare Jonas T.

Nu är det donken igen, i väntan och uppladdning inför konserten.

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar