Hemresan påbörjad

Försökte skicka detta inlägg i går kväll, men på grund av Internetproblem gick det inte. Ber om ursäkt för att jag inte publicerat ett enda inlägg i går, hoppas ni har överseende med det. Följande är vad jag ville publicera i går kväll. Egentligen är det gårdagens inlägg några timmar försenat.

Nu är vi på väg hem. Dagen började faktiskt, efter frukost och avsked i värdfamiljerna, med resa till Heidelberg. Den resan på 20 mil, som egentligen är en hyfsat ordentlig sträcka, kändes som rena kortpromenaden i jämförelse med vad vi varit med om tidigare. I Heidelberg fick vi åter igen välja aktiviteter. En del valde att gå på zoo, det flesta gossar faktiskt. Hur det gick vet jag inte riktigt, ty jag var inte där själv, men jag har hört att det kanske kommer ett gästblogginlägg om vi har tur senare. Sen kunde man också i vanlig ordning välja att shoppa.

Jag valde med ett antal andra i alla fall att åka upp på ett berg med den så kallade bergbanan. Det var trevligt, och utsikten var fantastisk. Det var ganska högt över havet också, jag ska försöka få upp lite bilder sen, men har inte tid nu. Efter att vi slutfört våra olika aktiviteter i våra olika grupper var det dags för återsamling vid restaurangen Stadt Garten. Restaurangen var rena lyxstället. Det kändes nästan lite för fint, när vi klev in trötta och inte särskilt uppklädda. Men det var väldigt god mat i alla fall, och de hade fina och fräscha toaletter. Avträdet utnyttjades dessutom senare som konsertlokal, då ett antal herrar, däribland jag, framförde Ave Maria. Mitt i allt kom en främmande man in, och vi som var utanför båsen med toaletterna slutade sjunga. De som var inne i dessa förstod dock inte vad som hända, på grund av sin då begränsade sikt, och fortsatte sjunga, sittandes på dass, i stämmor. bDet var två personer kan jag säga, men jag nämner inga namn.

Efter middagen gällde fotboll. I början var så gott som hela kören engagerad i spelet, men antalet reducerades konstant. Jag var i alla fall med nästan hela tiden, och jag sparade inte heller på krafterna. Klokt nog hade jag nämligen bytt om till mina medhavda träningskläder. I morgon ser jag framemot en raggardusch i Danmark innan det är dags för Bakken. Vi passade också på att hämnas på en glassbar som vägrat Maggan med följe (några altar och Alberto F) att sitta ner vid deras bord när de beställt glass. Därför gick vi herrar och några av gossarna som drabbats tillsammans med Maggan dit. Vi herrar sjöng Dåne liksom åskan bröder, så starkt det någonsin var möjligt, innan vi citerade personen som varit motsträvig under deras tidigare besök på platsen och som hade sagt ”Regel ist Regel”.

Slutligen, innan vi åkte med bussen, hade jag planerat att springa in i en mataffär och köpa lite vatten. Detta gick dock inte, enär den var stängd. Således begav jag mig till McDonalds, där jag gjorde mitt livs sämsta affär. Så här i efterhand skäms jag i princip för mitt fullkomligt huvudlösa agerande. Totalt inkompetent faktiskt. Jag köpte fem flaskor tillsammans innehållande 2,5 liter ej kolsyrat, helt vanligt vatten. Gissa vad jag betalade… Ni vill nog inte höra… Men nåväl. 11 Euro och 45 Cent. För er som inte har växelkurserna i huvudet kan jag säga att det motsvarar cirka 100 SEK. Totalt värdelöst. Handlingen belönades naturligtvis med en plumpnominering.

Just innan avfärd dök helt otippat en gammal gosskorist upp, nämligen Magnus H. Det var trevligt att träffa honom. Jag själv har aldrig sjungit i kören med honom förut, men jag har en kurs på gymnasiet, extramusiken, tillsammans med honom, varför han även för mig är väldigt bekant.

Alla lysen utom mitt är nu släckt på bussen. Det är dags att sova. Dock kommer jag nog inte göra det direkt, jag och David P är nämligen lite busiga och spelar Fifa på Nintendo DS.

Nu är vi framme i Danmark och intar en utsökt frukost. Fler rapporter kommer under dagen!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar