Lilla gosskören på plats i Rättvik

Som ni kanske känner till är Lilla gosskören, sektionen för de mindre koristerna som snart förväntas börja i den stora konserterkören, i Rättvik på årets traditionella gosskörsfestival. Faktiskt är också ett antal herrar där från gosskören, men huvudstyrkan består alltså av Lilla gosskören.

Jag själv är tyvärr inte närvarande i Rättvik i år, men tack vare att hela kören var där förra året vet jag hur otroligt kul det är med all gemenskap, sång och alla traditioner. Jag följer de dock genom interna direktrapporter, och kan förtälja att de har lika roligt och trevligt som sig bör. Sångrepetitionerna tar naturligtvis upp stora delar av dagarna, och det är naturligtvis meningen.


Morgongymnastik under dagens repetition!

Mellan repetitionerna är det full fart! Fotboll, volleyboll och lekar avlöser konstant varandra. Det finns något för alla!Volleyboll in full action!Fotboll på gång. Laddade pojkar!

Något annat som också präglar livet i Rättvik under festivalen är de eviga måltiderna, alltid lika goda och härliga. Det är också nödvändigt med tanke på hur mycket energi man ständigt gör av med. Förutom de ordinarie måltiderna, det vill säga frukost, lunch och middag, bjuds det på så kallad smällsaft som mellanmål och ”kvällssnacks”. Trevligt är det också med traditionen tapto, vilken är en typ av militärisk sång som spelas av trummor och trumpet.


Svenska arméns tapto framförs traditionsenligt.

Sist men inte minst måste jag påtala att festivalen alltid innehåller en tävling, nämligen ”Årets gossopran”. Våra yngre gossar har enligt rapporter klarat sig mycket bra i tävlingen, och en av dessa har till och med tilldelats det svåra Benedictussolot i Haydnmässan som ska sjungas på söndag! Grattis! Man blir stolt i Uppsala när man nås av sådana goda nyheter!

Absolut sist, en bild från Rättvik. Visst är det vackert?

/Anton Kindlund

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar