Plumpnomineringar, vinnare och presenter på anslutningsmiddagen

Här kommer alla plumpnomineringar. Det har ramlat in så många att jag inte hunnit med att ta med alla var för sig. Så nu får ni alla på en gång.

Olle Sp. Glömde ett flertal klädesplagg hemma i Sverige, som till exempel jacka, promenadvänliga och gosskörströja. Dessutom fick han inte med sig någon tandborste.

Björn S. Under konserten på båten kände sig Björn lite trött. Under herrarnas del, så han fick sitta, somnade han utan vidare mitt under pågående konsert. När gossarna sen skulle delta på nytt sov han vidare under flera sånger.

Olle Sp. Videon säger allt

Emil G. När vi fick spela fotboll och leka vid stranden råkade Emil ta Albertos gosskörströja, med innehållande plånbok. Det hela förorsakade att hela konsadm, alla ledare och nästan halva kören i desperation letade efter Albertos plånbok helt i onödan.

Olle Sp. Glömde kläder för andra gången, denna gång badbyxor och handduk hos sin värdfamiljs granne i Frankfurt an der Oder.

Henning A. Under en kisspaus/bensträckare under färden mellan Frankfurt an der Oder och Strasbourg gick han in på en allmän pissoar med blött golv med endast strumpor på fötterna.

Olle Sp. Han trodde att Colmar låg i Tyskland, varför han som present till sin värdfamilj på samma plats överräckte en kortlek med tysk översättning.

Jonas T. En plumpnominering från konserten i Hille, där han efter framträdandet tog med sig Dennis A:s skor och Erik L:s mobil. Alla letade därför helt i onödan efter de borttappade artefakterna. När missödet upptäcktes var sade Jonas till sitt försvar: ”oj”.

Olle Sp. Under konserten i Colmar skulle vi som vanligt förflytta oss inför Kristallen den fina. Olle verkade dock inte vara med på noterna riktigt, och började först röra sig bakom kören, där han utstötte: ”vad f*n är det som händer”. Sedan gick han och ställde sig hos tenorerna istället för altarna, och hade alltså en fullständigt befängd placering under sången.

Anton K. Javisst, jag är själv nominerad. Under repetitionen inför konserten i Colmar upptäcktes ett gravt uttalsfel jag alltid gjort under mitt solo. Istället för att sjunga scattered sjöng jag scrattered, vilket gjorde att hela kören började ”scratt(a)”.

Erik N. Bodde i Frankrike hos vår värdkörs dirigent. Efter inkvartering så Erik framemot en skön tupplur på sängen eller liknande, för det första han gjorde var att utan tveken slänga sig på sängen, med påföljd att den gick av på mitten. Dirigenten blev enligt uppgift förvånad men ej upprörd och ordnade fram en ny säng.

Maggan. Kan av någon anledning egentligen inte plumpnomineras, men blev det ändå. Anledningen var att hon på toaletten i bussen tryckte på larmknappen för att spola, trots tydliga order från busschaufförerna om att detta inte fick ske, samt att det ovanför den nämnda knappen står ”ej spolning”.

Olle Sp. Glömde kläder, igen. Denna gång hos sin Colmarfamiljs granne. Tröja och keps var det denna gång.

Olle Sp. Glömde den otroligt viktiga konsertpåsen i spel/underhålls-rummet i på hotellet i Strasbourg. Denna fick tillbringa natten i rummet, men blev turligt nog inte stulen och kunde sedan återges till ägaren.

Jonas T. Bytte om inför konserten i Colmar hos sin värdfamilj och fick förmodligen lust att prova en ny outfit. Han iklädde sig nämligen kalsonger, strumpor, polotröja, solglasögon och en enorm storkmössa. Dottern i familjen, som enligt uppgifter var runt 16-17 år gammal och väldigt snygg kom då in i rummet för att förmedla att det var dags för avresa. När hon fick syn på Jonas, som för övrigt stod och speglade sig i sin utstyrsel, fick hon inte fram ett ljud, började sedan gapskratta för att sedan göra helt om och lämna rummet.

Anton K. Jag har redan berättat om detta i det förra inlägget. Köpte 2,5 liter vatten för 11,45 Euro.

Oskar L. Utlöste nästan, med 2 centimeters marginal larmet i Katedralen i Heidelberg, trots åtskilliga skyltar med texten ”warning”.

Pontus L. Under zoobesöket i Heidelberg gick Pontus med flera i godan ro runt och tittade på djuren tillsammans med andra korister, då han helt plötsligt blev kissad på av en mård ovanifrån. Mårdarna hade nämligen flera burar att vistas i, och mellan dessa fanns en gång ovanför passagen där människor kunde ta sig igenom. Enligt uppgifter satt en mård i bakhåll i denna lilla gång och urinerade vid lämpliga tillfällen, vilket bland annat Pontus fick erfara.

Vinnare i tävlingen blev till sist Björn S, för att han somnade under konserten, och förärades för detta en varningsklocka att fästa i lämplig persedel. Gratulerar! I limericktävlingen hade konsadm tagit fram en topp 3-lista.

3:a. Martin N.
Konadms är nice
dom luktar inte bajs
dom är roliga
och inte snoriga
dom är riktiga körguys

2:a. Ledare Kerstin K.
Vill du följa med till Strasbourg?
Har du tagit av dina skor?
Man frågar sig ömt
vad Spångberg har glömt
i huset från vilket han for

1:a. David E.
Nu ljuder över berg och dal
morgonkössens ljuva skval
naturen ruineras
nu när den urineras
det var kväll och storkarna gal

Efter detta följde en trevlig presentutdelning. Alla ledare avtackades, med en personlig klang. Andreas fick en vit hatt med svart band för att ”göra honom coolare”, Kerstin fick en svensk bok på franska på grund av sina goda franskkunskaper och slutligen fick Mikael en påse specialte eftersom han tycker om te. Andrew, som visserligen hoppat av bussen i Colmar, tilldelades en skiva med orgelmusik. Busschaufförerna belönades även de med fina presenter. Slutligen kallades Maggan fram med orden ”du har aldrig dirigerat med taktpinne, varför du nu får en sådan”. Det var ingen vanlig pinne heller. En mycket vacker sådan, faktiskt en trollstav på vilken var skrivet Harry Potter. Även Ilian, som nu efter 12 år i kören slutar, avtackades, genom att körens herrar sjöng Kom du ljuva för honom.

En väldigt trevlig kväll med andra ord.
– Ni är inte särskilt speciella, men det ni gör är speciellt. Ni är inte annorlunda från andra pojkar, utan det ni gör är annorlunda, sade Maggan i sitt tacktal.

Nu ser vi framemot en lång resa hem. Ska bli en skön natt, inbillar jag mig i alla fall. Jag sov kanske 4 timmar ryckig sömn i natt, på grund av fruktansvärt obekväma ställningar. En rapport om själva dagen publiceras senare. Ikväll kommer också en rapport om när vi väntas anlända. Den tiden gäller. Inget annat än det som står då kommer gälla.

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar