Sammanfattning av helgen

Ja, kära läsare. Tack så mycket ni som följt oss hemifrån. Har varit kul att blogga. På hemresan snappade jag upp en kommentar från gossen Elias. Vi (en drös sopraner, jag och Maggan) pratade om flickkörens disco som är nu på fredag och kom av en händelse in på discomusik. Maggan sa något om det, som bekräftade att hon ”måste varit på ett disco, för annars skulle hon inte vet hur det är på sådana”, varpå Elias sa: ”Fanns det discon när du var liten?”. Mycket trevlig kommentar faktiskt, och Maggan beordrade mig genast att slänga upp den på bloggen.

Helgen har varit magnifik. Allt från roliga lekar och godisätande till god mat och bastu. Förutom allt repande förstås. Sammanlagt 11,5 timmar har vi repeterat. Ganska imponerande måste jag säga. Och som counter tror jag att jag tagit ca 20-25 min paus sammanlagt under den tiden (utslaget på 5 rep alltså), så nu är man härdad inför fortsättningen. Kan nog köra 3 timmar utan paus utan något större problem.

Sen så var det trevliga rum också måste jag säga! Väldigt fräscht allting, och liksom trevligt. I internaten fanns stora samlingsrum, med väldigt sköna soffor, och sovrummen var väldigt rymliga. Mycket bra. Har egentligen ingenting alls att klaga på, allt var verkligen underbart. Jag hoppas redan att vi åker hit igen. Kanske redan i höst, eller om ett år. Får väl se…

Sen kan jag även nämna att båtresan hem var väldigt trevlig också. Vi herrar bjöd på skönsång med blandad repertoar. I gången på Åland från bussen till båten sjöng vi Dåne liksom åskan bröder och väl inuti färjan kunde den som satt i cafét lyssna på Hide and seek, Sverige (fosterland) och andra mer uppsluppna sånger. Sen bestämde vi oss för att sticka ut på däck och ta i ordentligt. Jag tror att Sveriges flagga hördes till båda kusterna där vi var mitt ute på havet. Slutligen sjöng vi Till Österland och Kom du ljuva i cafét innan vi avslutade med Dåne på nytt mellan båten och bussen i Sverige. Väldigt trevligt.

Men det var långt ifrån bara herrar som sjöng. I bussen på vägen hem i Sverige kunde man i omnibussens främre regioner urskilja bland annat sopranstämman från Uti vår hage och andra liknande sånger.

Slutligen vill jag en sista gång tacka alla ledare, Maggan, matpersonalen på Åland och förstås alla korister för en underbar helg i UDG:s och sångens tecken. Ses i morgon igen!

Härmed slutar Ålandsbloggen. Tack återigen alla läsare för att ni följt oss. Och juste, bilderna. Det går framåt. Jag har bilder nu på min mail, men jag orkar helt enkelt inte ladda upp dom nu. Jag hoppas ni har överseende med detta. När dom ligger på hemsidan eller bildgalleriet ber jag Maggan skicka ett mail till alla föräldrar så att ni vet och kan gå in och ta er en titt. Det ska ske nu i veckan i alla fall. Förhoppningsvis inom några dagar.

Godnatt!

/Anton Kindlund

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar