Söndagen hittills

Jag tar allt från början.

Väckning klockan kvart i nio, med påföljande frukost. Väl där visade det sig att en viss gosskorist, faktiskt en herre (!?), ännu inte, trots att klockan hade hunnit bli kvart över nio, hade tagit sig upp ur sängen. En mindre väcknings-delegation i form av ledare Andreas sändes iväg till herrarnas internat. Man såg tydligt Andreas andedräkt i kylan, och alla vid bordet gladdes lite grann åt koristens öde. Döm då av vår häpnad när det visade sig att vår gode Andreas kom tillbaka tomhänt. Visserligen förtäljde han att koristen stod i duschen, men när klockan började närma sig halv 10 fick Maggan nog. En betydligt större styrka sändes iväg, denna gång kunde inget gå fel. Ledare för grupperingen var Erik S, och med sig hade han ett antal elitväckare från Special Squad (SSQ) med sig. Och självklart infann sig koristen nästan omedelbart. Annat kunde man väl inte tro.

Ett två timmar långt rep följde och sedan fick vi lasagne till lunch. Det var gott. Denna gång slog jag mig ner med ett antal gossar. Fredrik, Johannes och Viktor P. Även Maggan kom efter ett tag. Samtalsämnena rörde sig framför allt kring skolan och kören. Men plötsligt, det kom som en blixt från klar himmel för oss andra, började Viktor prata om sceniografin, overtyren och skådespelarna i operaföreställningen Carmen. (Osäker på om jag stavade de två ”svåra” orden rätt då de i princip var nya för mig). Oj oj oj. Viktor visade sig vara väldigt kunnig om opera. Han hade bland annat besökt ett flertal operahus runt om i världen, och varit på massor av föreställningar. Vilken kille! Vi andra satt helt imponerade av hans passionerade berättelser. Jag tror faktiskt att jag härmed utnämner Viktor till vår nye operaexpert!

Konsertadministrationen har förberett en brännbollsmatch, vilken jag tyvärr ser ut att missa. Jag måste packa ihop mina tillhörigheter och städa rummet. Min stackare till rumskamrat, Erik S, undrar väl var jag är vid det här laget. Vi hörs snart igen!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar