Vad vi gjorde på båten, och vad vi gör på bussen

Nu är vi framme i Polen och får mat. Vi har extremt bråttom, och bara jag och konsadm av alla korister har tillstånd att kliva av bussen för att få tillgång till McDonalds Internet respektive för att bära ombord maten. Bilderna fungerar inte, fixar det sen.

Eftersom det var ett tag sen jag publicerade senaste inlägget berättar jag det som hänt sen dess. Ett ganska långt inlägg blir detta. Hoppas ni tar er tid att läsa trotts allt. Observera att inlägget börjar under båtkvällen, för att sedan ta sig framåt.

Efter middagen som var väldigt välsmakande, uppsökte jag, Erik S och David P restaurangen för att inta ett extra mål mat. Det var gott.


Erik S och David P i full färd med att inta extramåltiden.

På kvällen var det ett antal fotbollsintresserade gosskorister, däribland jag, som valde att uppsöka biografen för att bevittna matchen mellan Polen och Ryssland. På grund av att vi var på en polsk båt, så fanns det väldigt många polacker i salongen. Jublet som utbröt när Polen nätade var närapå öronbedövande. Det klingade dock av när det stod klart att detsamma dömts bort för offside. Sen gjorde ju Ryssland ett mål, som blev godkänt, och det blev genast knäpptyst. Polackerna fick ju dock anledning att jubla på riktigt i andra halvlek, och de gjorde de verkligen kan jag säga.

Vad de andra koristerna gjorde under matchen vet jag inte, men David P som tog en tur i paus rapporterade att några spelade poker, Olof B och Pontus L diskuterade egyptisk historia och att resten förorsakade allmänt skrik. Hoppas att vi inte störde för mycket.


Ledare Andreas hugger in på frukosten.

På morgonen under den andra dagen har vi med glädje intagit en rejäl frukost. Äggröra dukades fram, tillsammans med te, juice, bröd och en redig tallrik med pålägg. Perfekt efter en god natts sömn, för en sådan fick jag i alla fall. Har emellertid hört om busiga gossar som varit uppe allt för länge.

Klockan tio var det dags för konsert, och jag har fått ett antal filmer som jag ska försöka få upp på min fantastiskt annars odisponerade youtubekanal. Länkar sen när jag får tid. Jag kan dessutom säga att en ytterligare plumpnominering inkommit.

Björn S. Somnade under konserten under den period då gossarna fick sitta ner då herrarna sjöng. Vaknade sedan inte på ett bra tag, utan skall enligt uppgift ha sovit vidare under flera sånger.

Efter att vi debarkerat gick vi ombord på bussen. Denna har vi med stolthet prytt med två flaggor/banderoller. En Skellefteåflagga vilken jag hade med mig (är inbiten Skeåsupporter tillsammans med Maggan) och framför allt en ”heja Sverige”-banderoll som pryder bakrutan. Det var Tomas G som hade haft klokheten att komma ihåg en dylik. Den pryder sannerligen sin plats. Titta själva.


Heja Sverige! Erik N och Jakob N ser särskilt engagerade ut! I taket skymtas min upptejpade Skellefteåflagga.

I bussen tittade vi också på den celebra filmen Gosskören. Mycket bra! Det var trevligt också att vi fick möjlighet att se en del av Polen genom bussfönstret. Roadtrips är faktiskt roligare än flygresor om du frågar mig. Man får ju se mer av landet än om man flyger.

Runt femtiden sjönk stämningen en aning ombord. Det visade sig att sträckan vi skulle färdas inte var 41 mil utan betydligt längre. Hur långt vet ingen, men runt fem var det sagt att vi skulle komma fram elva på kvällen istället för nio som det var tänkt från början. När vi dessutom, alla vrålhungriga sen den alltför lätta lunchen på båten (jag kompletterade idag igen, men är ändå lika hungrig som de andra), fick reda på att middagen skulle bestå av varsin bigmac-meny från McDonalds sjönk modet ytterligare och protesterna utbröt, framför allt i bussen bakre regioner. Ledare Andreas fick som vanligt komma bak och reda ut soppan. Han hade personligen ringt McDonalds i Poznan och beställt 51 bigmac & co. Stämningen var dock fortsatt låg, men han lyckades väl prata oss tillrätta. Jag var alldeles för hungrig för att ens kunna tänka på hamburgare till middag. Förhoppningsvis skulle värdfamiljerna kanske kunna bjuda på något mitt i natten. Och framför allt behövde jag Internet så att jag skulle kunna lägga upp inlägget någon gång, som bara växer allteftersom.

Alldeles just nu är vi alltså McDonalds i Poznan. Ber om överseende med eventuella strukturella konstigheter i inlägget. Har alltså skrivit lite då och då och har inte haft jättemycket tid att korrekturläsa och så vidare.

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Lena Lundqvist

  Men vad trist, mina stackars vänner! Hoppas att ni blev mätta trots allt. Sjung nåt fint för busschauffören så att han glatt stampar på gasen.

 2. Madde

  Gossar och deras magar… Det verkar inte finnas något stopp i dem :O som tur är brukar ju värdfamiljerna fråga om man är sugen på något (eller ha lagat värsta pizzan dom man känner sig tvingad att äta på två pers trotts att man redan är ganska mätt (konfa resa, England 2010))
  Hörde att vädret inte vart det trevligare heller (regn och åska?) så förhoppningsvis blir kanske dag 3 på resan mer lyckad 😉

 3. Catarina Djärv

  Vad kul att få läsa om er. Hoppas att ni blev mätta på McDonalds och inte kom fram alltför sent!

 4. Märta

  Jo jag kan hålla med om att bussresor kan vara trevligare, men det är skönt att det går snabbare att flyga. Man behöver exempelvis inte vara rädd för att någon tar av sig skorna. 😉

 5. Olivia (H)

  haha, ni lär inte sakna mat när ni kommit till värdfamiljerna i alla fall, tror att jag åt upp de sista matsäckssmulorna tre dagar efter att vi kommit hem igen…

  Men jag håller med Märta, förutom skorna är bussresorna trevligare, och ni är gosskorister, så lite kurrande magar tål ni nog 😉

 6. Anton

  Angaende fötterna funkade det ganska bra. De flesta tog faktiskt av sig skorna i tid. 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.