Det första skälvande inlägget – Rättvik, here we come!

Nu är det dags för det första riktiga inlägget till den officiella Rättviksbloggen 2013! Känn på den! Inte illa precis! Jag som kommer blogga under gosskörsfestivalen heter Anton Kindlund och sjunger i kören som kontratenor. Ni som är trogna bloggläsare känner nog igen mig sedan förut. För er som inte gör det kan en kort presentation vara av betydelse. Jag är sedan februari myndig, läser naturvetenskap i årskurs två på Katedralskolan och tycker om att träna och tävla i längdskidåkning och terränglöpning.

Så ja. Efter denna formalitet är det inte dags för att dra igång med det roliga, tvärtom ska några praktiska detaljer först radas upp! Läs gärna, och kommentera hemskt gärna. När jag bloggade ifrån Europa i somras var jag dålig, rent av usel, på att svara på kommentarer. Detta ska sannerligen förbättras. Har ni frågor om något, bara vill ge beröm eller kritik eller kanske hälsa till någon av gossarna: ta det gärna genom kommentarsfältet. Ju fler kommentarer, desto mer levande blogg! Hoppas ni får några trevliga läsdagar, och läs mycket och med korta mellanrum. Jag brukar faktiskt uppdatera i varje fall ganska så ofta. Med risk för att tjata (förmodligen har det nämnts i mail från Maggan förut) ska jag också tillägga att det är bra om ni först kollar i dagsschemat innan ni ringer era pojkar. Det är inte så lämpligt om någon får ett telefonsamtal mitt under pågående repetition eller liknande.

I fredags hade vi vår avskedskonsert. Förutom att det gick bra rent musikaliskt sett, var en annan sak också förträfflig. Märken och stämgafflar delades ut. De som erhöll stämgafflar var i år Erik L och Olle S. Riktigt stort tack till er båda för lång och trogen tjänst i gosskören, tio år har det gått nu! Sedan var det dags för den stora attraktionen, nämligen stipendierna. Två värdiga stipendiater syns på bilden nedan. Här är deras motiveringar, stort grattis till er båda!

Justus Persson
För en osviklig och stark lojalitet mot gosskören och en vilja att främja gosskörandan. För strålande utveckling och gott exempel som gossopran under många år. För fina sånginsatser och för god kamratskap. För gott ordningssinne samt ett trevligt bemötande i alla sammanhang.

David Edström
För klockren tonsäkerhet och härligt musicerande lekfullhet. För eleganta och övertygande sånginsatser. För engagemang och arbete även utanför repetitionssalen. För god kamratlighet samt gemytlighet gentemot såväl jämnåriga som yngre gosskorister. För tolv års troget sjungande i gosskören och för en fantastisk utveckling från gossopran till kontrabas.


Två stolta och värdiga stipendiater. Till vänster David E, till höger Justus P.

I morgon är det alltså dags att fara. Packningen består för min del bland annat av en lite säregen sak. Skidstavar. Jajamensan, förhoppningsvis blir det skidgång i Rättviks slalombacke. Programmet är visserligen tajt men jag hoppas jag hinner. Om inte annat ser jag särskilt fram emot fotbollsturneringen som kommer äga rum. Brukar gå ganska vilt till faktiskt, men på ett schysst sätt givetvis. Ni som betraktade matchen Sverige – Tyskland vet vad jag pratar om (ja, alltså inte någon i jämförelse ointressant landskamp, utan givetvis UDG mot Knabenchor der Singakademie Frankfurt (seger UDG 4-2)).

Då så. Nu ska här packas och hinnas med ett sista träningspass innan resan samt lite studier. Vi hörs i morgon!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar