Gosskörsmusik i världsklass i domkyrkan

Knabenchor der Singakademie Frankfurt (Oder) levde med råge upp till de ställda förväntningarna, när de gav sin konsert i domkyrkan idag. Uppsala domkyrkas gosskör inledde konserten med tre sånger inför en nästan fullsatt kyrka. Efter denna inledning var det fullt fokus på våra tyska gäster. Solosång, manskör och traditionell SATB varvades på ett utmärkt vis, och domkyrkans gäster bjöds på en dryg timmes underbar musikunderhållning. I slutet av konserten sjöng de två körerna tillsammans. Hela konserten avslutades, alltså med över 100 gosskörskorister som en kör, med traditionella Sommarpsalm, inför publikens uppskattande blickar.

Efter konserten anordades några timmars privat samkväm, körerna emellan, i Ekonomikumparken, där det lektes och åts picknickmiddag. Avslutningsvis blev det en stenhård fotbollsmatch mellan svenskar och tyskar. Sverige gick vinnande ur drabbningen med 4-2.

Vi tackar Knabenchor der Singakademie Frankfurt (Oder) så mycket för de dagar som varit, och hoppas att den upprättade kontakten håller och att fler samarbeten är att vänta även i framtiden. Trevlig hemresa önskar vi också tyskarna, som flyger hem från Arlanda i morgon.

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar