Grabbarnas afton

Nu är inlägget uppdaterat och innehåller också bilder.

Programmet, punkt för punkt. Bäst upplevdes det förstås på plats, men men. Våra uppträdanden med fet stil.


Så här såg det ut under Grabbarnas afton. Jag bloggar febrilt samtidigt som Jacob A njuter av en bit godis (mja, jag åt väl något jag med kanske).

Bidrag 1 (Uppsala domkyrkas gosskör):
Erik S var konferencier under ett galet framförande, en uppgjord scen där fyra herrar ”tävlade” om titeln Årets alternativa gossopran. Har man gott i målbrottet är det ju nämligen svårt att sjunga sopran. Erik S presenterade de olika bidragen på ett föredömligt sätt, för att slutligen själv komma med ett bidrag. Olle St, David P och David E var de andra medtävlande. David P stod slutligen som vinnare. Väldigt kul, kryddat med en hel del internskämt som ”det var gott”.

Bidrag 2 (okänd kör):
En ganska ung pojke (troligen en aspirant) spelade piano mycket föredömligt. Det blev bland annat James Bond-temat.

Bidrag 3 (Linköpings gosskör):
De åtta herrarna sjöng tillsammans Lollipop.


Anki njuter avnjuter en dricka samtidigt som hon underhålls av framträdanden av mycket hög klass på scenen.

Bidrag 4 (Linköpings gosskör, tror jag):
En aspirant som först spelade en del av Turkisk marsch av Mozart. Vidare sjöng han sången Vita duva, som aspiranterna framförde under sin konsert, baklänges. Imponerande!

Bidrag 5 (Gotlands gosskör):
Först fick aspiranterna ur Gotlands gosskör sjunga. Sången handlade om bananer. Efter det fick de äldre (pensionärerna i GG, motsvarande konsertkören i UDG) framföra sin sång. Lät mycket bra!

Bidrag 6 (Uppsala domkyrkas gosskör):
Gossen Simon D visade sina pianokunskaper när han gick loss på pianot. Först framförde han en egen riktigt frän låt med bluesigt stuk. Riktigt bra var det, som hämtat från professionell CD-skiva skulle jag säga. Efter det spelade han en annan sång också när han ändå var i farten. Sannerligen en pianotalang vi har här! Har aldrig hört Simon spela riktigt, men jag blev verkligen imponerad!

Bidrag 7 (okänd kör):
En yngre kille dansade. En sköning med nice moves. Visade dessutom prov på psykisk styrka. Han tappade nämligen först bort sig, och låten fick startas om, efter omstarten lyckades han trots fadäsen ta sig samman och visade sig vara riktigt duktig. Han kan nog bli ett framtida proffs om han satsar på den karriären.

Bidrag 8 (Boo gosskör):
Boo gosskör är inte särskilt stor, men det är minst lika kul att de är här just därför. De sjöng en tacksång till sin dirigent som jag tror skulle sluta.

Bidrag 9 (Uppsala domkyrkas gosskör):
Georg H:s tur att sätta sig vid pianot. En egen komposition, Skeppet, framfördes. Vi herrar som är intresserade av ackord, tonarter och så vidare blev synnerligen imponerade. Det var verkligen ett fantasifullt verk, och givetvis mycket bra framfört. Också detta en talang kanske?

Bidrag 10 (Uppsala domkyrkas gosskör):
Karl R, Maggans yngre son, intog scenen för att berätta roliga historier. Mycket kul var det sannerligen. Vad historien handlade om? Tror det är bäst att säga att bara de som var på plats fick uppleva den! Ytterligare en Rättviksintern, precis som smällsaften.

Bidrag 11 (Uppsala domkyrkas gosskör):
Benjamin Kraft på gitarr gör ingen besviken. Som vanligt ett fantastiskt bra framträdande, kul!

Bidrag 12 (Falu Kristine gosskör):
Tre riktigt sköna grabbar körde stenhårt på scen, när de med en egenskriven låt totaldissade Danmark. Allt med anknytning till deras seger i Eurovision Song Contest. Inte blev det sämre av att den ledande tog ton med hjälp av en gaffel. Mycket roligt! Klart en favorit i programmet!


Lilla gosskören hade en trevlig kväll!

Bidrag 13 (Okänd kör):
Fyra pojkar sjöng en bra sång.

Bidrag 14 (Falu Kristine gosskör):
En av de som tidigare sjöng Danmarksången äntrade ånyo scenen. Emellertid denna gång med en saxofon i händerna. Ett redskap han behärskade till fullo.

Bidrag 15 (Uppsala domkyrkas gosskör):
Johannes T, tidigare årets gossopran och stipendiat i UDG, trollade inför publikens förväntansfulla blickar. Då han behövde en testperson på scen fick han cirkus 50 frivilliga. Riktigt skickligt!

Bidrag 16 (Uppsala domkyrkas gosskör):
Erik S gjorde något jag aldrig hört förut. Han visslade blinka lilla stjärna, samtidigt (!) som han sjöng i stämmor. Har aldrig hört något liknande. Fantastiskt! Efter det kallade han upp samtliga herrar från UDG och Niklas, ledaren för hela gosskörsfestivalen, på scenen. För Niklas sjöngs det ”Kom du ljuva hjärtevän”. Skillnaden denna gång var att första versen visslades fram. Inget musikaliskt superverk, men ändock. Skoj var det.


Vårt bidrag. Så här såg det ut, alldeles som vanligt alltså.

Bidrag 17 (Linköpings gosskör):
Aspiranterna från Linköpings gosskör sjöng en fin sång.

Efter detta var det dags för den stora festen. Kvällens höjdpunkt. Resultatet blev följande:
1a – Isak M, Linköpings gosskör
2a – Gustav E, Uppsala domkyrkas gosskör
3a – Viktor P, Uppsala domkyrkas gosskör

Det blev alltså ingen seger i år, men båda våra pojkar tog alltså pallplatser. Mycket bra jobbat av Viktor P och Gustav E. Vi är stolta över er! Och självklart ett stort grattis till Linköpings gosskör och Isak! Det ska bli kul att höra honom under solot i morgon!


Årets gossopran på scenen efter att segern förkunnats. Isak M från Linköpings gosskör. Återigen stort grattis!

Sist men inte minst sjöng ledarna. Haha, en underhållande historia!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar