Resan påbörjad

Då var vi återigen på väg i buss. Vi som är erfarna bussåkare, efter hundratals mil genom Europa i somras, tar denna förhållandevis korta Rättvikstripp med en klackspark. Resan har som väntat startat i dur. Stämningen på bussen är god, alla är glada och nöjda. Innan vi klev på bussen var emellertid fadäsen ett faktum för min del; kameran hade gett upp redan efter ett fåtal foton, och jag var helt övertygad om att batteriet var laddat. Teknik är sannerligen inte att lita på. Efter att låtit kameran vila ett tag försökte jag på nytt, återigen med mindre lyckat resultat. Och samtidigt som ni till er stora förtvivlan alltmer börjar dra slutsatsen att ni inte kommer få skönja några vackra bilder från resan, kan jag meddela att maskinen gick igång igen efter att batteriet högst tillfälligt skiljts från densamma. Tack och lov. Sannerligen.


Den självklara ledaren Anki med Maggan som adjutant i bakgrunden.

Vi åker inte via Gävle som jag hade trott, utan chaufförerna har istället valt den betydligt finare vägen Järlåsa-Vittinge-Sala-Avesta-Hedemora-Falun. Vädret är fint, och just nu befinner vi oss en bit från Avesta. Första stora anhalten Sala alltså passerad. På bussen har vi hittills bunkrat föda i form av medhavd matsäck inför dagens utmaningar. DS-spel och musiklyssnande är också populära aktiviteter. Det viktigaste är givetvis kvällens konsert. Jag är en aning ambivalent gällande förhållandena kring den, emedan det finns både för- och nackdelar med att ha den första kvällen. På minuslistan är att vi är aningen trötta efter bussresan, på plussidan finns punkter som att det är skönt att ha det överstökat samt att heshet är ett vanligt symptom bland gosskörsfestivalens deltagare. Personligen tycket jag nog att fördelarna överväger.


De hårda killarna längre bak i bussen intar sin lunch. Från vänster Olle M, Olle Sp, Erik S och Benjamin K.

Väl framme i Rättvik kommer det vara full fart. Debarkering, inmundigande av middag, omedelbar repetition och konsert. Som ni förstås finns det risk att ni får vänta tills ikväll innan nästa inlägg kommer. Ha det så bra så länge!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar