Smällsaft

Till lunch idag fick vi utsökta fiskpanetter tillsammans med klassikern kokt potatis. Det var gott. Efter måltiden följde vår första rejäla stund av fri tid. Denna spenderades efter var och ens önskemål. På programmet fanns aktiviteter som volleyboll, bad, fotboll och mycket annat. På mina rundvandringar har jag också stött på gossar med ofattbart stora mängder sötsaker. Chips, godis, läsk och glass. Allt införskaffat från stiftgårdens egen kiosk, varifrån gossarna alltså med fulla famnar (ja, ingen underdrift, nästan inte i alla fall) begav sig mot sina rum för att säkra sina byten. Jag bad några av ren barmhärtighet att inte vräka i sig allt på en gång för att undvika sockerchocker. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Efter den rejäla lunchen föredrog jag lite volleyboll. Sportigt men ändå ganska stillsamt, vilket betyder att man slipper bli alldeles sjöblöt av svett under själva aktiviteten. Det har nämligen blivit riktigt varmt här i Rättvik. Fint väder med rikligt med sol vackra vita moln.

Förutom att Daniel R tyvärr insjuknat i en ordentlig feber och sovit så gott som hela dagen mår vi bra. Just nu laddas det inför den stundande repetitionen med så kallad smällsaft. Ni har kanske undrat vad smällsaft är för något, och det får ni faktiskt fortsätta göra. Lite internt är det, men kanske kan ni luska ut det ur era pojkar, om ni inte redan vet om vad det är frågan om. Ett lite speciellt mellanmål är det i alla fall, så mycket kan jag säga.

Nu är det snart dags för repetition igen. Vi hörs ikväll!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar