Snart dags för aspiranterna

Nu dröjer det inte lång tid innan det är dags för aspiranterna att hålla sin konsert. Lilla gosskören är naturligtvis delaktiga i den. Även manskören kommer att vara ”gästartister” under konserten och framföra tre stycken.
Så vad gör Lilla gosskören under sin vistelse, förutom att sjunga? Jo, det äts ganska mycket godis, leks en hel del och så vidare. Igår var det till och med ett par modiga smågossar som utan att tveka slängde sig i den för mig alldeles för kalla Siljan. Bedårande vacker är sjön, men något att bada i? Nja, inte mitt gebit precis.


Hannes af G från Lilla gosskören hoppar på studsmattan. Bilden från gårdagen

Stiftsgården lekpark testas av några sopraner ur Lilla gosskören.

Konserten ikväll börjar klockan 18.00. Klockan 19.15 väntar sedan festivalens höjdpunkt, nämligen Grabbarnas afton, som kan liknas med klassens timme i skolan. Man får helt enkelt om man vill framträda med vad som än en behagar. Flera bidrag från UDG sägs ha kommit in, så där har vi något att se fram emot. Under detta evenemang kommer också årets gossopran presenteras. Det är ett mycket hedersfullt pris och delas alltså ut en gång per år under gosskörsfestivalen. Uppsjungningarna skedde inför juryn igår kväll. UDG har flera år haft vinnare i tävlingen. I år representerades vi av Gustav S E och Viktor P, och vi hoppas givetvis på att det går bra för dem.


En riktigt djup bild på de båda gossaltarna tillika kompisarna Navid J och Totte C.

Nu är dags för repetition (oj, vilken intressant information tänker ni säkert nu när ni läser samma mening för femtielfte gången), men så är fallet. Sedan väntar middag. Hörs!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar