Snart dags för aspiranterna

Nu dröjer det inte lång tid innan det är dags för aspiranterna att hålla sin konsert. Lilla gosskören är naturligtvis delaktiga i den. Även manskören kommer att vara ”gästartister” under konserten och framföra tre stycken.
Så vad gör Lilla gosskören under sin vistelse, förutom att sjunga? Jo, det äts ganska mycket godis, leks en hel del och så vidare. Igår var det till och med ett par modiga smågossar som utan att tveka slängde sig i den för mig alldeles för kalla Siljan. Bedårande vacker är sjön, men något att bada i? Nja, inte mitt gebit precis.


Hannes af G från Lilla gosskören hoppar på studsmattan. Bilden från gårdagen

Stiftsgården lekpark testas av några sopraner ur Lilla gosskören.

Konserten ikväll börjar klockan 18.00. Klockan 19.15 väntar sedan festivalens höjdpunkt, nämligen Grabbarnas afton, som kan liknas med klassens timme i skolan. Man får helt enkelt om man vill framträda med vad som än en behagar. Flera bidrag från UDG sägs ha kommit in, så där har vi något att se fram emot. Under detta evenemang kommer också årets gossopran presenteras. Det är ett mycket hedersfullt pris och delas alltså ut en gång per år under gosskörsfestivalen. Uppsjungningarna skedde inför juryn igår kväll. UDG har flera år haft vinnare i tävlingen. I år representerades vi av Gustav S E och Viktor P, och vi hoppas givetvis på att det går bra för dem.


En riktigt djup bild på de båda gossaltarna tillika kompisarna Navid J och Totte C.

Nu är dags för repetition (oj, vilken intressant information tänker ni säkert nu när ni läser samma mening för femtielfte gången), men så är fallet. Sedan väntar middag. Hörs!

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Linda karlsberg

  En stor eloge för utomordentlig rapportering av hög klass. Jätteroligt för oss att läsa som inte finns på plats hos er. Går in och kollar nya inlägg hela helgen. Kul! Tycker en koristmamma till son i lg1.

 2. Jenny

  Grabbarnas afton vill man ha UDG-bilder ifrån, förstås.

 3. Anton

  Det kommer så fort jag hinner! För övrigt kan jag meddela att alla bilder från helgen (de jag lägger upp är bara ett ytterst litet urval) kommer publiceras i bildgalleriet sedan.

 4. Åsa af Geijerstam

  Heja Hannes vad högt du hoppar!

 5. Robert (Jespers pappa)

  Vacker sång ikväll! Både aspiranterna och manskören gjorde bra uppträdanden. Nu ser jag fram emot morgondagens final.

  Det där med att bada i Siljan i maj var nog lite våghalsigt (jag är själv från Rättvik så jag vet) och Jesper drog på sig en rejäl förkylning igår.

 6. Anton

  Och tack så hjärtligt för berömmet Linda! Kul för mig att veta att det är någon som följer!

 7. Anton

  Förstår det. Som sagt alldeles för kallt för mig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.