Stipendiater och hedersmedlemmar uppmärksammas

I Uppsala domkyrkas gosskör finns det flera personer som gjort något extra, på ett eller annat sätt. Det finns bland annat ett antal hedersmedlemmar, den senaste, Lena Lundqvist, utnämndes 2012. Från och med förra året får också en herre och en gosse var sitt stipendium i körårets slut, alltså i slutet på vårterminen. Förra året, och än så länge första, tilldelades David Pettersson och Johannes Tenstam dessa stipendium. Också korister som sjunger under mycket lång tid i kören, och på så vis bidrar med en stomme och mer stabilitet, har tilldelats stämgafflar med sina namn ingraverade efter 10 års sång i Uppsala domkyrkas gosskör. Stämgafflarna började delas ut för två år sedan, så listan över de som sjungit i kören i tio år eller mer är givetvis inte komplett.

Från och med nu kommer dessa viktiga personer få en alldeles egen sida här på hemsidan. Listan kommer förhoppningsvis växa med åren. Särskilt stämgaffellistan. Redan i år kommer ytterliga två herrar tilldelas en sådan. Vi glömmer inte stora insatser! Sidan hittar ni överst under fliken ”Kören”, eller direkt genom denna länk.

Är det någon vi missat, eller har du mer information om någon hedersmedlem? Tveka inte att kontakta oss! Vi är mycket tacksamma över sådan värdefull information.

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar