Tack för denna gång – sista blogginlägget

I vanlig ordning kommer ett sista inlägg. Jag skickar alltid sådana när vi kommit hem, så jag hoppas att ni inte slutat läsa ”i förtid”. Alla bilder som var något att ha är nu upplagda i bildgalleriet. Dit kommer ni genom att klicka på ”Udg:s bildgalleri” i menyn till höger. Spana in dom, vetja!

Vilken underbar helg vi haft. Jag är alltid lika imponerad över de mindre gosskörerna. Att de orkar hålla igång trots att de är så få i kören. Deltagande körer i år var Stockholms gosskör, Olaus Petri Gosskör från Örebro, Boo kyrkas gosskör från Nacka, Gotlands gosskör, Uppsala domkyrkas gosskör, Falu Kristine Gosskör och Linköpings gosskör. Stort tack till alla medverkande!

Man kan fråga sig vad det är som egentligen är så roligt med Rättvik. Jag tror det beror på att man omges av så trevliga människor. Alla man möter har man dessutom något gemensamt med: alla sjunger i kör, och inte vilken gör som helst. Gosskör. Dessutom är ju jag en person (hur många är inte det) som tycker om lägerkänslan. En dylik feeling är lätt att åstadkomma på stiftsgården i Rättvik. Allt man behöver ligger centralt och nära, och man lär sig snabbt hitta mellan faciliteterna. Förutom det kan man omöjligen bortse från Rättviks skönhet. Hade det inte varit helt dött där hade jag nog flyttat dit nästan.


Bjuder på denna riktigt fina bild på aspiranterna under den avslutande familjemässan.

Riktigt kul är det också att vi fick två pallplatser i tävlingen Årets gossopran, vilket jag redan berättat om, samt att vi var så framträdande under Grabbarnas afton. Nu ska jag berätta lite hemligheter för er för att muntra upp stämningen än mer:

1. David P lyckades under en hemlig fotbollsmatch runt 01.00-tiden i söndags där enbart herrarna deltog göra mål genom den för alla män så känsliga kroppsdelen. Detta efter att den utrusande målvakten i motståndarlaget i desperation försökt rensa bollen med en hård spark, men istället träffat David. Bollen rullade nesligt för bloggaren själv faktiskt in i mål som som utespelare kom med full fart för att försöka sig på en sista rensning, men bollen tog sig med knapp styrfart över mållinjen alldeles intill den vänstra stolpen. David firade målet genom att krampaktigt ligga på alla fyra bakom målet under flera minuter. Tack vare en otrolig styrka tog han sig snart in i spel igen, trots skadan.

2. Helgens citat. Margareta Raab till Navid J: ”Du, Navid, vad är det för namn egentligen?”

3. En sista sak kan jag bjuda på. Maggan hade en väldigt trevlig kväll på restaurangen vid ångbåtsbryggan i Rättvik med de andra körledarna. Ostbricka förtärdes, och några av vi herrar anslöt efter ett tag. Detta var natten mot fredag. Vid 00-tiden valde dirigenterna att styra kosan hemåt. Mitt i all trevlighet måste vår kära dirigent glömt något, ty några minuter senare erhöll en av oss, vi herrar satt ännu kvar, ett telefonsamtal. Maggan hade visst glömt att betala hela ostbrickekalaset. Bartendern informerades och fick även samspråka med Maggan i telefon. Det hela löste sig utan problem, och notan kunde betalas nästa kväll. Dylikt är sannerligen lätt hänt när man har tankarna på annat håll. Hade inte Maggan varit immun mot plumpnomineringar (varför är hon egentligen det?) så hade detta nog trots allt kandiderat till segern.

Jag skulle vilja rikta ett stort tack till Maggan, Bob och Jonathan för bra ledning och dirigering. Självfallet också stort tack till våra fyra ledare Kalle, Marcus, Micke och Kerstin samt till hjälpledarna i konsertadministrationen Erik N, David P och Erik L. Självklart också tack till er som följt oss via bloggen och till alla korister samt personalen på lägergården som gjorde det så trevligt för oss.

Vi ses igen! Fortsätt gärna läsa här på hemsidan, som nu övergår till en officiell hemsida som vanligt och inte någon blogg. Nyheter istället för inlägg helt enkelt. Och glöm för allt i världen inte att spana in bilderna nu! Ha en trevlig sommar!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar