Tyskt besök väntar Uppsala

I somras var Uppsala domkyrkas gosskör på turné till Tyskland och Frankrike, där vi sjöng och träffade andra körer. Ni som missat att man kunde följa vår resa direkt här på hemsidan genom den tillfälliga bloggen, eller som vill gotta er i gamla minnen: läs gärna igenom bloggen igen. Klicka här för att komma dit, och här för att spana in de flera hundra upplagda fotona från Europadagarna.

Nu är det dags för ett återbesök, som vi alla ser mycket fram emot. I Tyskland besökte vi kören Knabenchor der Singakademie Frankfurt (Oder) (Frankfurt an der Oders sångakademies gosskör) under drygt två dygn. På torsdag kväll kommer tyskarna inkvarteras i våra familjer, och de stannar till söndag morgon innan återresan påbörjas. Under dagarna kommer vi hinna med mycket roligt. Framför allt kommer våra gäster framföra en konsert i domkyrkan tillsammans med UDG. Knabenchor der Singakademie Frankfurt (Oder) kommer stå för huvuddelen av programmet, medan vi sjunger ett antal sånger på egen hand. Konserten avslutas med att de båda körerna sjunger några stycken tillsammans. Vill ni höra gosskörsmusik av mycket hög, tysk klass rekommenderas ni att besöka domkyrkan på lördag. Konserten börjar klockan 15.00, och det är fri entré som gäller. Kollekt tas upp. Alltså, den 4 april klockan 15.00 i Uppsala domkyrka. Varmt välkomna dit!

Vi hälsar våra tyska gäster hjärtligt välkomna till Sverige och Uppsala. Vill ni läsa mer om Knabenchor der Singakademie Frankfurt (Oder) kan ni gå in på deras hemsida. Vi ses i domkyrkan på lördag!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar