Det sista, avslutande inlägget

Hur ska man egentligen beskriva en turné i ett kort blogginlägg? Det är nästintill omöjligt att ge ett bra svar på det, så jag skriver ett lite längre istället.

Det finns mycket värt att nämna, och hur väl man än försöker är det omöjligt att få med precis allt som inträffat när 120 personer är i farten med olika förehavanden. Men höjdpunkterna måste ju ha varit de makalösa naturupplevelserna. Bergsvandringarna, men även de många timmarna i buss och bara boendet på vandrarhemmet, gav flera långa och korta tillfällen till landskapsstudier, och fascinationen var stor bland de tillresta. Jag har hört att skolbesöket var roligt och intressant, och det förstår jag verkligen. Vilken otrolig eventualitet att få besöka en skola i ett främmande land!

Vi får förstås inte heller glömma bort musiken. Kyrkorna vi har sjungit liknar ingen annan jag har besökt. Planlösningarna är öppna och mer luftiga än de jag är van vid, och ljuset flödar in. Publiken tycks ha varit nöjd i alla fall, och jag förundrades över den stora skara som samlats under grottkonserten. Inte illa för en så liten ort!

Jag måste också få vara lite blödig och säga att, såsom det brukar ske vid gruppresor, gemenskapen blivit bra mycket bättre framför allt körerna emellan. Det är förstås roligt, och självklart har relationerna inom de två också förbättrats! Det bäddar för en fin sångframtid för Uppsala domkyrka.

Jag lovade bilder från turnén vill jag minnas. Dessa återfinns till höger i menyn, vid klickning på ”UDG:s bildgalleri”. Det är åtminstone en version av resan. Fler dylika återfinns på Facebook och Instagram.

Det kanske inte finns så mycket mer att skriva, trots allt. Men innan jag slutar finns något obligatoriskt kvar. Jag skulle nämligen vilja tacka lite olika personer som gjort denna resa möjlig. Tack till…
… dirigent Margareta Raab för dirigering och ledning
… organist Andrew Canning för utomordentligt orgelspelande
… samtliga ledare för goda insatser och fint tålamod
… konsertadministrationerna för viktig hjälp
… alla som hjälpt oss på Färöarna med mat, husrum, körning hit och dit och mycket annat
… Modulen för NORDBRUK projektstöd genom Kulturkontakt Nord, Ung i Kör och Clara Lacksmans fond för möjliggörande av resan
… och sist men inte minst ALLA som varit med på turnén. Grymt!

Ni som är kvar i körerna. Ha så kul i höst! Själv tackar jag för mig, både för att jag fick skriva denna turnéblogg och de tidigare, men framför allt för alla erfarenheter och vänner jag fått under 5 år i gosskören! Vi ses senare i livet!

Nu övergår www.udg.se till officiell hemsida igen. Alla gamla större bloggar hittar ni under ”Kategorier” till höger i menyn.

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar