Första konserten avklarad

På grund av lite Internetstrul har det inte kommit något inlägg på ett tag, men nu har jag slutligen fått tag på Internet och kan äntligen publicera saker igen. Först lite om bussresan innan konserten tar vid.

Man kan inte bli mycket annat än mållös av det fantastiska landskap som man får se när bussen rullar fram. Det är tydligt, åtminstone enligt min egen inbillning, att klipporna formats efter åratal av hårda stormar, vind och regn. De enda träd som setts är evident planterade. Jag vet inte om jag kan påstå att landskapet är vackert. På ett sätt kanske, men jag har sett betydligt mer bedårande områden. Hur som helst är det extremt fängslande. Detaljerna är otaliga, och jag får en obotlig lust att vandra runt på klipporna och bestiga bergen, undersöka spännande platser man ser på håll och se de saker vi åker förbi ur andra perspektiv. Det finns också en hel del får längs vägarna, ibland väldigt nära densamma. Än så länge har vi inte sett något på vägen dock.

Ett till bekymmer som drabbat oss. Hanna Å i flickkören Anna fick inte ut sitt bagage från bandet. Det har alltså kommit bort längs vägen på något vis. Hennes egna kläder är borta men hon har redan fått erbjudanden om utlånande av persedlar från en mängd personer, så det hela lär kanske trots allt lösa sig. Men inte så kul förstås.

Jag har som vanligt bänkat mig längst bak i bussen, i herrarnas buss. I vårt fordon sitter också Maggan, Andrew, några gossaltar samt ett antal medföljande föräldrar. Som synes är stämningen, särskilt i bussen bakre regioner, synnerligen glad.

När vi kom fram till boendet insåg vi hur vackert vi kommer att leva under ett par dagar. Helt makalöst! Konserten gick bra och vi möttes av en förvånande stor publik. Det kändes lite grann som att bygden gått man ur huse för att bevittna de två svenska körerna. Vi herrar inledde med ett stycke, och därefter följde diskantsång. Passade på att ta ett kort på detta, då vi herrar stod påpassligt undangömda för publikens förmodligen uppmärksamma blickar. Konserten rullade vidare, och när den var slut var publiken uppenbarligen nöjd då den genom rungande applåder tvingade fram ett extranummer. Häftig vy efter det att konserten avslutats, och alla korister vandrar tillbaka.


Vacker konsertplats, inte sant?

Nu ska vi äta! Äntligen ett rejält näringsintag. Inkvartering är också beordrad av ledarna i respektive boende.

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar