Framme på Färöarna!

Nu har vi nått vårt första resmål på denna turné, nämligen flygplatsen Vagar på Färöarna. Flygresan blev trevlig, inte minst utsikten över helvita och dramatiska, norska (?) glaciärer. Det vore verkligen fantastiskt att komma ner till snön och åka längdskidor, abstinensen sitter i efter den vidrigt dåliga vintern. Naturen här är verkligen fantastisk! Bara upplevelsen när piloten skickligt gick ned för landning mitt mellan otaliga bergstoppar var en upplevelse som man kan leva i timmar på. Bilder kommer!

På flyget uppstod emellertid ett litet problem. Det var som vanligt den enormt viktiga matfrågan som gjorde sig påmind. Utan ordentligt med energi till fronten avstannar maskineriet, och sådant brukar tyvärr ske då och då på turnéer. Hela kören sitter vrålhungrig och bara törstar efter föda. Detta stadium har lyckligtvis inte ännu infunnit sig, men jag är rädd att så snart sker. Något strul uppstod nämligen med serveringen på flygplanet, och den tänkta rejäl mackan (som helt klart visserligen hade varit för lite för att vara en godkänd lunch) ersattes efter ursäkter från flygvärdinnorna med varsin renklämma med ost. Succé! Om jag inte haft tre rejäla tunnbrödrullar med hemifrån hade jag helt säkert nått svältstadium ett vid det här laget. Nu är man bara lite småhungrig. Lider dock med andra, hmm, matvrak, som liksom jag behöver ordentligt med kost och som kanske inte hade någon egen matsäck med sig.

Trots det lilla uppstådda problemet håller vi såklart humöret uppe! Tänk att vi faktiskt är framme! Nu börjar det riktigt roliga på allvar. Och snart får vi ju mer bröd, tydligen en smörgås här på flygplatsen och sedan väntar mellanmål på vandrarhemmet.


Lukas af G

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Heri

    Lycka till! Jag sitter på tåget till Mora och ber vänner och bekanta dela affischen!

  2. Maggan

    Tack, Heri, för att du gjort så mycket för oss!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.