Naturhistoriska museet

En rättning! Det var givetvis inte konstmuseet utan naturhistoriska museet vi stod utanför. En riktigt anskrämlig exteriör, men insidan var desto finare. Och det är ju den som räknas, brukar man ju säga.

Först fick vi en liten helgruppsguidning, som mest behandlade levnadssätt hos folket förr i tiden. De verkar inte ha haft det alltför lätt alla gånger, men guiden, som såg ut som en riktig färöing, hade mycket riktigt spännande att berätta. Så sjukt intressant och fängslande. Männen rodde ut på havet för att fiska. Alla hade sina bestämda platser i båtarna, sina egna åror och egna fiskeredskap. Varje morgon sjöngs en psalm när männen börjat ro. Gamla traditionella danska psalmer. Guiden sjöng lite för oss, och det lät verkligen suveränt bra. Vackert och melodiskt. Man kunde verkligen se det hela framför sig; hur karlarna bad om att få klara även denna dag och få bra fångst.

Efter detta delades vi upp i grupper och omhändertogs av en annan guide som berättade hur öarna uppstått. Grunden ligger tydligen i många vulkanutbrott, och det var också så att landet satt ihop med Grönland en gång i tiden. Nu ska vi äta varsitt lunchpaket, och sedan väntar de olika aktiviteterna inne i stan.


Stabsmöte. Ett par ledare utanför museet.


Wendela är nog glad att isbjörnen bara är uppstoppad…

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar