Spännande båttur

Idag har det blivit en riktig friluftsdag. Efter vandringen blev det en snabb omladdning hemma på vandrarhemmet innan de allra flesta av oss åkte på buttur. Bussarna tog oss efter cirka 1 timme och 20 minuters resa till Vestmanna. Där intogs en smaskig måltid bestående av soppor, grönsaker, pasta och en för mig okänd rätt: varma nachochips med smält ost och kyckling. Ägarinnan till restaurangen tackade oss för gårdagens konsert som hon tydligen varit på, och vi tackade för maten.

Väl på båten var det rätt kallt och blåsigt, men vi fick se riktigt spännande delar av Färöarnas kust. Vi delades upp i 3 stycken olika båtar, och jag hamnade i den första, med 49 andra personer. Dramatiska bråddjup på flera hundra meter pyntades med grottor som havet gick in i. På slutet åkte vi in i en dylik.


Det har skett en hel del fadäser sedan den senaste uppdateringen. Uppe på berget var solen tydligen starkare än vad vi alla räknat med, ty del flesta av oss har bränt oss i ansiktet. Jag ser rätt röd ut själv, men den värsta brännan har faktiskt Jonas T ådragit sig. Stackarn är knallröd i övre delen av ansiktet och kritvit i nedre delen. Men det är många som ser ut som polkagrisar, så han är inte ensam. Än värre har det gått för de boende i annexets rum A5. Alma L orsakade en smärre översvämning i rummet. Bakgrunden var att vattnet tillfälligtvis stängdes av. Alma glömde då kranen i duschen på. Det kom ju inget vatten då det var avstängt, men kranen var alltså öppen. Bussen gick iväg till båtutfärden, och vattnet sattes igång. Lyckligtvis ska golvet och rummet i stort varit kaklat så det rejäla vattenlager som täckte golvet ska inte ha orsakat för stora problem.

Nej, nu får det vara nog för idag. God natt!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar