VandringEN 2014

Vad kan man säga? Kanske är detta det mest episka som gjorts i gosskören sedan jag började för 5 år sedan. Flickkörens turnéaktiviteter har jag inte så stor koll på, men jag misstänker starkt att detta tar ett högt pris.

Vi bussades först en bit på väg bortåt från byn. Inte en allt för lång bit iväg gjorde bussarna halt och debarkering beordrades. Matpaket delades ut till samtliga (som idag faktiskt bestod av en betydligt matigare macka än igår, till och med jag klarade mig rätt hyfsat) innan färden började. Som tidigare nämnts hamnade folk i olika grupper, och jag i gymnasiegruppen gick först. Efter en första ganska brant och halvlång stigning nådde vi en sorts ”ås” som vi kunde gå längs med och som bjöd på en helt magnifik utsikt över ett blått skimrande hav och båda nära och mer avlägsna berg. En riktig sagoidyll. Med jämna mellanrum togs pauser. Vandringen fortsatte alltså successivt, men efter ett tag övergick den till en mer strapatslik form. Det var faktiskt riktigt tufft och tekniskt svårt att följa med. Gruppen blev extremt utspridd och jag gick i täten tillsammans med ett par andra och ledare Olle-Jakob (måste kontrollera stavning sedan). Han var en äkta färöing, och tillsynes utan minsta ansträngning tog han sig framåt. Riktigt imponerande får jag säga.

Men som sagt. Från mysig vandring blev det hela en riktig utmaning, och då menar jag verkligen vad jag säger. Jag var verkligen på riktigt orolig för att någon skulle kunna ramla ned och slå ihjäl sig, på allvar alltså. Men som tur var gick det hela bra och efter ytterligare ett antal välförtjänta pauser nådde de flesta i gruppen toppen. Fantastiskt bra kämpat. Utsikten från bergets högsta topp var obeskrivlig. Alla var såklart glada och det firades med sång och dans. Vi dansade små grodorna på toppen i en stor cirkel. Det känns verkligen som om sammanhållningen i hela truppen gått upp. Det går att skriva grymt mycket mer om detta men jag tror det blir bättre om bilderna får tala.

Jag vill belysa att jag verkligen fått selektera fruktansvärt hårt. Alla bilder jag tagit kommer dock att publiceras efter turnén!


Christoffer, Irja, Ofelia och Olle M.

Guiden och färöingen Olle-Jakob.


Hanna Å.

Alva S kör samma pose som förut!

David E och Johan S på toppen

Olivia P, också hon på toppen.

På hemväg!

Nu ska vi åka till båten för att äta och åka båt, och njuta ännu mer av naturen. En buss har redan rullat, men jag har fått tillåtelse att ta den sista och åka så sent som möjligt. Allt för läsarna!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar