Dagen i Regensburg

Det här inlägget skulle kommit upp igår kväll men internet svek mig så det kommer nu si ställetDagen började med att vi gick upp tidigt för att ta bussen till Regensburg. Vi tog farväl av våra värdfamiljer och samlades vid bussen där vi fick vänta ett tag på några som blivit försenade. Därefter bar det iväg drygt fyra timmar lång bussresa. Aktiviteterna på denna resa var väldigt likande de som jag redan beskrivit, alltså att folk skriver limerickar, pratar spelar spel och sover. En intressant sak är att det verkar vara lite fler som vill sova för varje bussresa. Jag antar att de många nätterna med lite för lite sömn börjar ta ut sin rätt. En rolig sak som hände var att det börjar trilla in fler plumpnomineringar. Om i inte tidigare löst det så är det en tävling som kören har på turnéer och den som gör den största tabben vinner. Fast så klart vill man inte vinna eftersom det betyder att man gjort bort sig rejält. Jag ska skriva den första nomineringen som lästes upp idag. Det var så att när vi träffade Wiesbadens borgmästare höll hon ett litet tal för oss om hur mycket hon tycker om musik och Sverige och att hon var glad att vi kom. På slutet frågade hon då, har ni några frågor som ni vill ställa till mig? Det blir helt tyst en stund, och hon ska precis gå bort från talarstolen då en hand tillhörande Teodor flyger upp. Borgmästare skiner upp och undrar vad han vill varpå han frågar: ”Är juicen kolsyrad?” Hon blir helt ställd och går fram till bordet där våra drinkar står och kommer sedan tillbaka och säger att nej det är den inte. Allt till gosskörens dämpade fnitter.
När vi kom fram var det dags för oss att träffa världens äldsta gosskör, Regensburger Domspatzen. För fick vi en liten rundtur på deras skola av några äldre i deras kör och efter det fick vi faktiskt sjunga med dem. Jag tyckte det var jättehäftigt och de sjöng superbra. Vi växlade mellan att sjunga för dem och lyssna på dem och vi sjöng låtarna Jesu corona celsior och Hooked on a feeling tillsammans med dem. Inte nog med det, när vi var klara fick de som ville stanna kvar och lyssna på deras repetition. Jättekul verkligen!
Efter detta körmöte väntade ännu en guidad tur, liknande den i Wiesbaden fast här så klart i Regensburg. Även det här var intressant och roligt och man fick lära sig mycket om Regensburgs historia. Rundturen avslutades vid katedralen i Regensburg vilken var mycket spännande. Den var större än Uppsala domkyrka och det var jättemysigt där inne.
Dagens sista aktivitet var picknick och fotboll med gosskören. Vi bussades helt sonika ut till en fotbollsplan inte långt från vårt vandrarhem där vi satte igång med att äta. Det serverades två olika sorters pastasallader med bröd och det var skönt att bara få sitta ner och äta i lugn och ro. Senare blev det dock allt annat än lugn och ro när gosskörsfotbollen började. Gosskörfotboll är när man är så sjukt många som spelare att man nästan trycker fram bollen och motståndarna med sitt eget lag. Efter att inte kunnat bestämma laguppdelningen kom någon på att de som hade blå byxor och jeans skulle möta alla andra byxor. Det blev en kul match som slutade 5-3 till de färgglada byxornas favör. Som det ofta händer när man spelar fotboll ramlar folk eller får ett skott på sig och det hände minsann också här. Ingen blev som tur är skadad.
När detta var avklarat gick vi tillbaka till vandrarhemmet där några har pizzakväll, några sover, andra bara hänger och jag sitter och skriver. När jag skriver detta är jag mycket trött efter den långa dagen så ta inte jätteilla upp ifall jag har stavat fel eller skrivit några konstiga formuleringar någonstans.Här sjunger vi med Regensburger DomspatzenSom sagt så börjar folk bli trötta vilket Rickard här kan untygaNu är det dags att samlas vid katedralen för färd tillvandrarhemmetHerrrarna och SSQ biffar upp sig inför fotbollenAxel och Anki är även de beredda på fotbollen

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar