Händelserik och mycket rolig dag i Wiesbaden

(Först och främst vill jag säga att det här inlägget skulle laddats upp igår men dålig tillgång till internet gör att jag får uppdatera bloggen idag i stället. Detta inlägg kommer heller inte innehålla några bilder då jag inte hinner ladda upp dem, men de kommer i ett senare inlägg)
Igår blev det någon sorts missförstånd tror jag. Jag kom på Anki med att blogga i mitt ställe men nu har jag tagit tillbaka min gamla post. Hon kommer kanske att få gästblogga någon gång i framtiden. Hur som helst ska jag nu skriva lite om vad som hänt hittills idag. På morgonen skjutsade värdfamiljerna in oss till WKChuset och därefter tog en guidning av Wiesbaden vid. Det var en mycket rolig och intressant upplevelse och man fick lära sig en hel del om Wiesbadens historia. Vi fick också dricka ur en hälsokälla med mycket mineralrikt vatten. Det var mycket på grund av dessa källor som Wiesbaden blev en stad. Vattnet var varmt, salt och smakade väldigt likt blod och det var inte många som drack mer än en klunk eller två.
Efter det kördes vi ut till ett ställe där vi skulle äta lunch och välja vad man ville ägna sig åt för aktivitet under eftermiddagen. Det man kunde välja mellan var shopping, att åka en bergbana med fin utsikt, gå på stadsmuseet, gå till en djurpark eller bada kurbad i en varm källa. De två populäraste alternativen var helt klart shopping och kurbadet och de tog hem de allra koristerna. Själv valde jag djurparken tillsammans med ungefär åtta andra körsångare. Det var väldigt mysigt där, dels tack vare att det inte allt för varma vädret, men också tack vare att det nästan inte var några gäster där så man kunde ströva omkring relativt ostört.
Efter att vi slutfört dagens aktiviteter var det dags att träffa Wiesbadens borgmästare. Hon tog emot oss i rådhuset och höll ett litet tal för oss. Det visade sig att hon var på gårdagens konsert och lyssnade. Ganska coolt, det hade vi ingen aning om. När hon hade talat klart skulle vi sjunga lite låtar för henne. Vi fick reda på att vi skulle sjunga precis innan vi gick in till rummet där hon höll tal. Ingen uppsjungning hanns alltså med och kören (särskilt Maggan) var lite nervös för hur det skulle låta. Själv tyckte jag att det gick bra, kanske inte konsertbra men ändå helt okej.
På kvällen åt ett par värdfamiljer ihop (däribland min). Det var trevligt, men jag fik sitta vid ett bord där det bara fanns personer från min kör, vilket var lite halvtrist. Sedan gick vi till källare på en kyrka där de hade värsta spelanordningen med bowling, biljard, pingis och fotbollsspel. Vi tillbringade flera roliga timmar där och tävlade mot varandra i allt som fanns och tävla i innan det var dags att gå hem och sova inför den tidiga uppstigningen imorgon och den långa bussresan till Regensburg

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar