Nu lämnar vi Wien

Jag ligger lite efter i bloggandet då jag inte skrivit något om den sista dagen i Wien. Den här dagen fick man välja mellan många stora intressanta aktiviteter som Mozarthaus, olika slott, museum av olika slag m.m. De flesta koristerna (däribland jag) valde att gå till Haus des Meeres vilket är ett stort zoo för vattenlevande – och tropiska djur. Inne på museet delades vi in i grupper och jag och Justus ledde ”Bästa gruppen” som vi kallade den bestående av oss två plus Elias, Nils och Hannes.



Utanför zoot hälsades alla välkomna på olika språk, men Österrikare är uppenbarligen inte särskilt bra på svensk stavning.



Lite suddig bild på Bästa gruppen minus mig som är bakom kameran

Vi fick strosa omkring där inne i omkring en och en halv timme, vilket verkade som jättelite tid till att titta på alla de 10000 arter som skulle finnas på zoot. Förvånansvärt nog hann vi titta på allt i lugn och ro och vi hann till och med titta lite i shopen där det införskaffades gosedjur och andra djurleksaker i stor skala. När vi gick omkring i ”regnskogen” stannade vi för att titta på aporna. Grejen var att det inte fanns något stängsel för djuren utan man gick på en stig. Plötsligt när Justus skulle plåta en apa kom en annan likadan apa nerhoppande från någonstans ovanför oss, knuffade bort den första apan och kastade sig mot Justus som förståeligt hoppade till. Efter den händelsen höll han lite extra hårt i hatten för den skull att det skulle komma en annan tjuvaktig apa. Jag råkade ut för något liknande när jag ställde ner en påse på golvet för att fota en massa fladdermöss. När jag sedan vände mig om var det en ganska liten apa med huvudet halvt nere i min påse, men jag hann ingripa innan något blev taget eller förstört.



Justus inne i ett akvarium

Efter ett tag kom Bästa gruppen på att det skulle vara en bra idé att sjunga några låtar så vi bestämde oss för sommarpsalm, tog ton och började sjunga. I början gick det bra men ganska snart insåg vi att det inte var en så bra idé att sjunga ändå, så vi pallrade oss därifrån snabbt för att ingen skulle kunna lista ut var de falska tonerna kom ifrån.


Efter en kort lunch begav vi oss till kyrkan där vi skulle repetera och ha konserten och slöt upp med de andra grupperna som verkade ha haft det rätt bra. Dock så fick vi kommentaren från gruppen vid slottet Schönbrunn att folk rökte överallt och att det luktade vidrigt.



Olle, Erik och Martin inför konserten

Repet fortlöp utan större bekymmer och Maggan sa att hon såg tre scenarion till den är konserten.
1) Ovanligt bra.
2) Väldigt bra.
3) Den bästa konserten vi någonsin gjort
Jag tyckte konserten gick väldigt bra och enligt min mamma såg det ut som jag skrattade typ hela tiden vilket jag också gjorde. För övrigt såg jag ingen som var tvungen att sätta sig ner eller däcka vilket gjorde hela konsten ännu bättre. Jag frågade Maggan senare var vår prestation under konserten hamnade varpå hon svarade väldigt nära den bästa konserten någonsin. Close enough by me, we’ll take that. Efter konserten var det trots det en hel del tårar då många av körens herrar ska sluta efter konserten. De har varit med väldigt länge allesammans men nu känner de att det är dags att sluta. Vi kommer sakna dem jättemycket och vi kommer att få en svagare herrstämma framöver tills deras platser blivit fyllda av andra. Det var ju bra i alla fall att deras sista konsert blev en riktig braksuccé.



Alla de herrar som slutar nu efter lång och trogen tjänst. Kören kommer i sanning att saka er.

På kvällen var sorgen dock bortglömd för då skulle vi äldre tas med ut på en pubkväll med Maggan. Vi hade jättetrevligt hela kvällen igenom och det blev ganska sent för de flesta. Resultatet av kvällen är att kören däckar nu i stället fast i bussen.



Sofiane med stor hamburgertallrik



De äldre sjunger Kom du ljuva för Maggan i moll
Om någon undrar var det svinvarmt på puben och jag har nu officiellt förbrukat min sista rena tröja som jag tog med mig. Det får bli Bar über i Prag. Vidare följde inte Kerstin mitt tips om många strumpor utan får nu slå om till smutsiga strumpor de sista dagarna.

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar