… och med den tillfället att få sjunga med gosskören på prov.

Gosskören är alltid intresserad av att växa och skaffa fler personer som delar vårt musikaliska intresse. Alltså söker vi nu nya gosskorister från årskurs 2 och på kulturnatten har Du möjlighet att få sjunga med oss. Vi kommer att sjunga delar ur Händels Hallejuakören och diverse folkmusik. Vem skulle vilja missa denna häftiga upplevelse?

Som korist i gosskören kan jag efter mina nio år säga att man haft sina dalar och toppar men att man hela tiden innerst inne velat fortsätta. Här i kören finns en gemenskap som jag inte kan hitta på många andra ställen och man får vänner för livet här. Det är sant att vi repeterar mycket och att man måste lägga mycket tid på kören. Vi är ju när allt kommer omkring ”Sveriges kanske bästa gosskör”, men jag ser det snarare som någonting positivt, att jag lägger mycket tid på att träffa kompisar, ha roligt med dem och utöva ett av mina främsta intressen, nämligen musik. Jag vill också passa på att nämna att det blir roligare och roligare ju längre tid som går. I början var det lite osäkert och jobbigt ibland, men nu sitter jag här och skriver på hemsidan och skriver spexet till Goder afton mitt herrskap som för mig alltid har varit bland det roligaste inom gosskören.

Dessutom så får man som gosskorist vara med på många roliga turnéer som jag också alltid tyckt ha varit bland det roligaste inom gosskören. I somras åkte vi exempelvis med buss till Österrike och Tyskland och det må jag säga var en resa som hette duga. Jag kan inte komma ihåg en stund då man hade tråkigt, för vi hade superkul hela tiden och man kom verkligen närmare de andra.

Så om du är pojke och gillar att sjunga, vill utveckla din röst och skaffa goda vänner tycker jag absolut att du bör ge oss en chans. Kom till Domkyrkan på kulturnatten kl. 13.00 och se om du blir lika förtjust i gosskören som vi andra är.

Vi ses då!
Hälsningar Carl-Henrik

P.s. Här kommer en hälsning också ifrån vår kära dirigent i form av en liten bild.


Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar