Packtips och annan information

Nu är allt överstökat och klart för sommaren. Goss – och flickkörskampen är vunnen, nationaldagskonserten är sjungen, och vi har precis avslutat vår sista repetition. Det enda som återstår är turnén (vilket inte är så lite) och på torsdag far vi iväg i arla morgonstund. Vi ska samlas redan kl. 06.45 och min gissning är att det är en ganska sömnig men entusiastisk kör som kommer stiga ombord på bussen mot Gränna.

Till alla korister som ännu inte börjat packa eller inte är helt färdiga (troligtvis majoriteten av kören) vill  jag dela med mig av några av mina bästa packtips. Dessa kommer från antingen långvarig erfarenhet eller helt enkelt sunt förnuft.

1. Ta det lugnt och stressa inte upp dig ifall du inte är klar än, det är ju en hel dag kvar till resan. Det här är ju trots allt gosskören där vi är specialiserade på sistaminutenpackning.

2. Packa överdrivet många strumpor, annars kommer hela kören lacka på dig i bussen. Detta fenomen inträffar tydligast mot slutet av resan då de rena strumporna för länge sedan är slut.

3. Försök packa in presenten till värdfamiljen i något stötdämpande, exempelvis en tröja. Detta gäller särskilt om din present är något bräckligt, som en glasljuslykta. Annars riskerar du att få köpa en liten tillhörande present i form av glaslim.

4. Sist men inte minst: Glöm för allt i världen inte ditt gula sånghäfte såvida du inte vill ådraga dig onödig uppmärksamhet. Lita på mig, erfarenheten säger att ditt misstag kommer att upptäckas för eller senare.

Under själva turnén kommer alltså jag att blogga om vad kören företar sig under dagarna. Jag ska göra mitt bästa, men jag har aldrig förut gjort något dylikt, så om det är något ni läsare undrar över eller vill se mer av på hemsidan så är det fritt fram att kommentera inläggen.

Det ger mer liv åt hemsidan om jag får skriva vilka personer som befinner sig på de bilder som eventuellt läggs upp. Jag skriver självklart bara förnamn, men om ni absolut inte vill att era barn finns på bild eller namnges, får ni gärna skicka ett mejl till mig på om det. Dock så vill jag endast ha mejl om sådan information.

 

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar