Välkomna till pröva på-dag med gosskören

Uppsala domkyrkas gosskör bjuder in till pröva på-dag i vår replokal på Domkyrkoplan 5 (domkyrkans norra sida), söndag 4 september 14.00-15.00.

Vår förhoppning och ambition är att sprida sångarglädje över Uppsala. Vi vill nå ut till flera unga, talangfulla sångare och erbjuda dem en plats i Sveriges äldsta gosskör! Därför är du varmt välkommen att komma och vara med oss under en repetition. Vi kommer att sjunga välkända sånger som de flesta kan.

Gosskören tar emot korister från andra klass. Någon övre åldersgräns finns inte då vi har både tenorer, basar och kontratenorer. Gosskören har också en egen manskör! Medföljande föräldrar bjuds på kaffe och information.
Ingen föranmälan behövs!

Uppsala domkyrkas gosskör, UDG, är Sveriges äldsta gosskör och bildades år 1920 på dåvarande ärkebiskop Nathan Söderbloms initiativ. Kören består idag av ungefär 80 stycken pojkar i åldrarna 8-22.

”Allting blev så mycket bättre än jag trodde att det skulle bli! Jag har haft roligare i kören än i någon annan fritidsaktivitet som jag någonsin har deltagit i.”

Varmt välkomna!

För mer information, kontakta körens dirigent , 018-430 36 56

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar