Några ord om årets julspex

Lucia närmar sig med stormsteg. Kören kämpar för fullt med att lära in alla Staffansvisor och Luciasånger. Som vanligt avslutas den årliga konserten, Goder afton, mitt herrskap!, med ett nyskrivet julspex, där manus och låtarrangemang skrivits av korister. Vi har prata med Justus från manusgruppen och Ossian från konsertkören om årets föreställning.

Vad tycker du om årets spex?

Ossian: Bra. Bättre än någonsin. Värt att komma och se!

Justus: Jag är väldigt nöjd med årets produktion. Det var lite svårt att ta sig igenom de första veckorna av manusskrivande men jag är belåten med slutresultatet. Repetitionerna går bra och allt flyter på som det ska, trots att det finns mycket kvar att göra. Jag litar på kören och tror att det här kommer bli fantastiskt!

Kan du avslöja något om årets spex?

Ossian: Jag är rädd att jag inte kan säga mer än att det handlar om tomteverkstaden.

Justus: Det är trubbel i verkstan i år. Jag vet inte riktigt hur nissarna kommer kunna hantera det här. Årets spex är speciellt på det viset att vi har ett nytt koncept, som så vitt jag minns, aldrig används förut.

Varför ska man komma och se Goder afton, mitt herrskap! i år?

Ossian: Det är årets höjdpunkt och alltid värt att se.

Justus: Först och främst för att få höra fantastisk sång men även för att få se massa ungdomar ha kul på scen tillsammans. Spexet har vi alla hjälp till att skapa och i år är det bättre än någonsin!

Goder afton, mitt herrskap! 2010

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar