Och så slutar turnén

Turnéns sista kväll randas, för vissa med sorg, för andra av ren utmattning kanske det välkomnas men en sak är säker. Vi har haft en kanonbra resa som alla kan vara stolta över och det är tydligt hur vänskapen och gemenskapen i kören har förbättrats från det redan bra stadiet till en helt ny nivå och det kommer vara extremt tråkigt att skiljas från dessa galet grymma grabbar. Vi rullade just av färjan efter att vi haft vår avskedsmiddag vilken som alltid är extra kul då det är på denna middag som alla avtackningar och priser delas ut och det var tre tävlingar vars vinnare först korades. Den första var limericktävlingen där det var extremt jämt mellan ett par olika. Kören har varit flitig med sin poetiska sida och det har kommit in många bra så bedömningen blev hård men till slut gallrade konsadm (som för er som inte vet är konsertadministrationen som fixar en massa saker kören gör) ändå fram den bästa av dem alla vilken lyder som följer.

En korist som lekte på Legoland,
blev överfallen av en and.
Han nästan dog,
men alla andra log,
för sånt här händer ju bara ibland.
– Skriven av Oscar
Stort grattis till dig Oscar!

Den andra tävlingen var faktiskt tvungen att gå till utslagsfrågan för att kunna avgöras. Konsadm hade nämligen konstruerat ett quiz om gosskören som man fick svara på och i slutet av turnén visade det sig att enbart två korister lyckats svara rätt på alla frågor. Dessa två korister var jag, Carl-Henrik, och Ossian som möttes i en envig där utslagsfrågan var avgörande för vem som skulle segra. Spänningen byggdes upp, frågan ställdes… och sen blev det tyst när ingen av oss kunde svar på vilket det trettonde ordet i gosskörsklassikern Veni Emanuel var. Enbart efter extrem lång betänketid och med hjälp från övriga kören lyckades jag svara rät förstt, vilket var rätt så pinsamt för särskilt mig då jag sjungit den låten betydligt mer än Ossian. Man skulle därför kunna kalla det en ickevinst.

Sist men absolut inte minst men definitivt det man vill undvika att få så länge det bara går korades en vinnare i plumptävlingen. Det har utförts många klantiga saker under vår färd, men det fanns en tabbe som var lite grövre än de andra. Det var nämligen så att när vi deltog i högmässan i Solothurn fick vi vara med och ta del av nattvarden, vilket där var en aningen högtidligare ritual än i domkyrkan. Bland våra korister fanns där en som var lite otålig. I vanliga fall står man ju med kupade händer och väntar på att prästen lägger brödet i dem, men denna korist hade inte riktigt det tålamodet och när det var hans tur ryckte han helt sonika brödet ur handen på prästen till dennes stora förvåning. Denna klantiga handling utfördes av ingen mindre än Pontus, grattis till vinsten om man nu bör uttrycka sig så.


Vår kära Kerstin som slutar efter så många år som ledare avtackades med en gsskörslegend, nämligen en gås som gossarna döpt till Gåse. (som i gosse alltså, bdm tss)


Spänningen är olidlig, vem ska ta hem limerickvinsten?


Även herrarna i kören ville ge en avskedspresent till Kerstin i form av låten Kom du ljuva

Jag vill bara poängtera att detta inte är det sista inlägget för turnén, det kommer fler inlägg med massvis med bilder som jag inte haft tid att lägga upp där och då

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar