Sista dagen i Solothurn

Igår höll gossis sin sista konsert under turnén och det blev både en väldigt bra konsert och ett tårdrypande avslut då tre gamla korister ska sluta efter lång och trogen tjänst. Konserten blev den enligt mig bästa under resan så det var ett mycket fint avslutning för de avgående koristerna som nu får klassas som respektive bas, tenor och countertenor emeritus, vilket är en term som används inom kyrkan för före detta tex biskopar och gossis har nu anammat den termen. Oftast kommer dock korister emeritus tillbaka efter ett tag, antingen bara för att sjunga på en konsert men det har också hänt att personer kommer tillbaka och stannar en termin eller så.

Detta skrev jag i morse men i brist på wifi får det läggas upp nu istället, aningen sent kanske men bättre sent än aldrig. Nu har vi också sjungit i en högmässa i Solothurn så nu är all den officiella sången slut för vår del, men vi kommer såklart stämma upp i en mängd lucialåtar och vissa manskörsklassiker här och där på vår färd.

Det var också trist att behöva säga hej då till Singknabens herrar som vissa av oss äldre spenderat en del tid med de här två kvällarna. De är riktigt schyssta allesammans och extra kul att vara med eftersom de är sjukt bra sångare också så plötsligt kan de börja sjunga en jättefin låt från ingenstans och det låter perfekt även utan uppsjungning. Förhoppningsvis får vi träffa dem igen om några år om de kommer till Sverige på turné nån gång i framtiden.

Kören är nu helt slutkörd så det kommer vara en ganska tyst och lugn buss som senare idag tar oss mot Berlin. Dock har vi ett par roliga timmar att se fram emot här i Solothurn med den traditionella fotbollsmatchen och bad så vi får hoppas att vi kan vänta lite med att somna tills vi embarkerar bussen

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar