Lunchdags i Skagen

Efter ett par timmar i Skagen kan vi nu konstatera att affärerna här är stängda på söndagar, och att den här staden på 8000 invånare är oerhört mysig regnet till trots. På vår färd har vi i stadsvandringsgruppen hittat den största dammsugare vi någonsin skådat (bakelsen alltså) vilka heter passande nog Traestammer på danska och de var verkligen enorma. Därför, i sann gosskörsanda och nyfikenhet, införskaffades naturligtvis ett flertal dylika trädstammar för att se om även smaken höll måttet vilket den gjorde.

Den andra gruppen har gått och kollat på Skagenmuséet och då jag dessvärre inte var där kan jag inte korrekt återge förloppet men de verkade haft väldigt kul och att det var fina målningar. Förhoppningsvis får jag tag i någon i den gruppen som är villig att skriva ett inlägg här om hur muséet var.

Vi sitter nu och äter lite välförtjänt lunch och ikväll håller vi turnéns första konsert i Skagens kyrka vilket vi alla ser fram emot. Utanför kyrkan hittade vi en affisch om sagda konsert fast på danska vilket framkallade viss munterhet. Dessvärre finns inget wifi här så jag måste återigen lägga upp dagens bilder i ett senare inlägg som kommer ikväll.

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar