Bonusinlägg – En dag som korist i Rättvik

tack så mycket allesammans, både korister och läsare för denna helg. Det har verkligen varit jättekul och jag tänkte avrunda bloggen med ett sista inlägg. Jag har försökt beskriva vad som egentligen händer borta i Rättvik under festivalen men för att vara extra tydlig tänkte jag använda mig av lite mer visuella medel och lite statistik för att så korrekt som möjligt återge en dag för en korist.


Då det är så pass varmt ute är det skönt att kunna svalka av sig i den betydligt kallare Siljan. Här har vi fått ett par korister på bild som makligt rör sig mot badplatsen samtidigt som de överblickar sina domäner.

Vi följer efter och får se mer ingående deras badtekniker.

En stor del av tiden på lägret är avsatt till intag av föda som slukas med god aptit. På bilden ser vi en korist i färd med att fylla på energi. Det är lite svårt att avgöra men av blicken och det vida gapet att döma kan han inte hunnit äta mycket, troligen bara runt tre portioner.

Nånting som är väldigt populärt bland koristerna är att bättra på brännan och för att nå önskad grad av brunhet krävs ett idogt arbete och viljestyrka. Dessa korister har pressat länge och kommer mest troligt pressa länge än.

Den sista stora aktiviteten är naturligtvis musiken. Ovan kan vi betrakta en korist i sitt naturliga habitat, med pärmen i högsta hugg och musiken flödande omkring sig. Man vet aldrig var eller när den enskilde gosskoristen brister ut i en aria eller tillsammans med andra stämmer upp en hymn.

Totalt spenderades omkring 73 timmar på lägret, både i Falun och i Rättvik. Av dessa schemalades :
– 20 tim. för sömn, motsv. ca 27% av tiden
– 12,4 tim. för födointag, motsv. ca 17% av tiden
– 18,5 tim. för musicerande, motsv, ca 25% av tiden
– 10 tim. för lek och upptåg (mer för gossarna) motsv, ca 14% av tiden

Förhoppningsvis har ni nu fått lite mer förståelse för vad vi gör på läger och hur det är att var gosskorist.

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar