Evensong i Worcester och konsert i Newland

Efter två fullspäckade dagar i England med både Evensong och konsert har kören riktigt rotat sig i den anglikanska kulturen.

Måndagen inleddes med en traditionell English Breakfast på vårt mycket fina hotell Fownes Hotel. Majoriteten gossar verkade ha fått en god natts sömn medan en del såg en smutta sömndruckna ut.

Efter frukosten begav sig hela kören ner på stan för att utforska Worcesters innerstad. De flesta verkade mycket eniga om att Worcester var en otroligt vacker liten engelsk stad. Nedan bifogas ett antal bilder tagna av korister ur kören.

Kören begav sig sedan mot Worcester Cathedral för att tillsammans delta i en lunchböd ledd av vår präst Hans Carlsten. En visning av den magnifika katedralen väntade sedan och gossarna verkade ytterst imponerande av byggnadens historia och arkitektur.

Glada, nöjda och om något lite hungriga mötes vi sedan upp på hotellet igen för att avnjuta en god lunch bestående av Sheppard’s Pie samt vegetarisk lasagne. Efter detta väntade repetition i en ovanligt kall Worcester Cathedral. Denna kyla fick många gossar att behålla ytterkläderna på under majoriteten av repetitionen. Vi fick senare reda på att katedralen fått en värmepanna förstörd vilket resulterat i en alldeles för kall katedral. Men som någon konstaterade hade det lika gärna kunnat vara för att vi svenskar skulle känna oss hemma.

Evensongen blev trots kylan riktigt lyckad och prästerna verkade mycket nöjda. De flesta gossar var också nöjda med deras insats och längtade redan till nästa Evensong på onsdag. Kvällens höjdpunkt, förutom Evensongen förstås, måste ändå ha varit när vi fick se hur traditionell Bellringing går till. Vår guide berättade blad annat att kyrklockor är det största musikinstrumentet och att till skillnad från andra musiker, kan bellringers inte se de instrument som de utför. Undervisningscentret för bellringing i Worcester består av åtta hantlar som fysiskt replikerar klockor som väger flera ton. Klockorna är grupperade i par och fungerar genom ett datorprogram.

Följande dag satte sig hela kören på en buss som skulle ta oss till Malvern Hills. Ett naturreservat beläget strax utanför Worcester. Med vår äldsta korist David Pettersson, som tidigare bott i Wocester, begav vi oss upp mot kullens högsta topp. Väl där uppe kunde vi blicka ut över ett otroligt vackert landskap fullt av ängar, hedar och små pittoreska byggnader.

Efter utflykten begav vi oss raskt mot Newland för en konsert i St Leonard’s Chapel. Väl där blev vi varmt välkomnande av den myvket trevlige Colin Brownlee som tog väl hand om oss. Efter en mycket lyckad repetition högg vi in i hamburgare från McDonalds och vilade rösterna.

Konserten blev mer än lyckad! Kyrkan var fullsatt och publiken mycket entusiastisk! Vi bjöd på ett program bestående av både svenska och engelska tonsättare och fick ta emot stående ovationer. Efter konserten bjöds vi in att delta i ett mingel komplett med kakor, sandwiches, chips och dryck.

Mätta, nöja och belåtna begav vi oss sedan hem till hotellet för en välbehövlig natts sömn inför turnéns andra Evensong!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar