Margareta Raab är Årets Barn- och Ungdomskörledare 2018

Det är med glädje vi i Uppsala domkyrkas gosskör kan meddela att vår egen dirigent, Margareta Raab, blivit utsedd till Årets Barn- och Ungdomskörledare 2018 av UNGiKÖR!

Juryns motiveringen lyder:

”Årets Barn- och Ungdomskörledare har i egenskap av körledare för välrenommerade barn- och ungdomskörer länge varit föredöme, stöd och inspiration för såväl unga sångare som för barn- och ungdomskörledare runtom i Sverige.

Hen har ett socialt engagemang som sträcker sig långt, vilket bl a visat sig i konsertproduktioner där rutinerade korister och mindre vana och ibland nyanlända sångare fått möjlighet att mötas.

Årets Barn- och Ungdomskörledare har en orädd framtoning i fråga om civilkurage och träder ofta fram i frågor som handlar om sociala orättvisor. Det är då alltid barnens och de ungas perspektiv som sätts i centrum. Många är de korister som tagit djupt intryck av sin körledares sociala engagemang, och även de har vuxit till personer som står upp för andra.

Den kanske allra mest kända delen av hens arbete är att uppmärksamma pojkars sång, inte minst i kör. Genom alla år har detta arbete varit oförtröttligt och entusiastiskt. Att svenskt gosskörsliv idag blomstrar som det gör, är till stor del hens förtjänst.”

Vi i kören är förstås oerhört stolta och vill önska Margareta ett stort grattis!

Läs mer på UNGiKÖRs hemsida.

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar