Så lider turnén mot sitt slut

Vi lämnar nu England efter en vecka fylld med sång, skratt, fantastiska möten, fina upplevelser och nya erfarenheter! Turnén avslutades igår med en middag på Café in the Crypt som bestod av den brittiska klassikern Fish ’n Chips.

Några timmar tidigare hade kören dessutom varit och besökt Westminster Abbey för att delta i lördagens Evensong. Vi hade reserverade plaster längst fram och det var en häftigt upplevelse som unte många andra körer får vara med om. Trots det var det några av gossarna som av misstag råkade slumra till i kyrkan.

På tal om det så utsågs även vinnaren av gosskörens ökända plumptävling! Det är många gossar som råkat klanta sig under den här turnén men trots det fanns den en persons plump som stack ut lite mer. Jo det var nämligen så att Frank, sopran i kören, ”försvann” en natt på hotellet i London. Varken ledarna eller hans rumskompisar kunde hitta honom. Det visade sig då att Frank satt sig i ett av rummens värdeskåp, stängt luckan och somnat. På grund av detta ”belönades” Frank med en fin mugg från Worcester samt en plumpmedalj.

En annan som också fick pris vid middagen var vår käre organist P-O. Han tog nämligen hem Limericktävlingen med en ovanligt bra Limerick. Bidraget lyder som följande:

En uppländsk tenor uti Worcester, fick bo hos sin lungsjuka moster. Vid konsert med hans kör, är det enda man hör, hans moster som snörvler och hoster!

Kvällen avslutades med avtackning av alla ledare, Hans, Fredrik, Sarah och Olle samt dirigent Margareta, organisat P-O och David Pettersson för allt han hjälpt till med för att göra resan möjlig. Alla fick varsin fin gåva av kören med englandsanknytning. Några som även fick pris var Benjamin och Henry B som lyckats tjäna in mest pengar till kören när vi sålde produkter från Works4Dreams tidigare höst.

Nu beger vi oss hem, men inte för att ta det lugnt. På tisdag börjar vi jobba inför årets höjdpunkt; Goder afton, mitt herrskap! 2018 (Säkra dina biljetter här.)

Tack för att ni följt kören under denna turné! Fler bilder från turnén kommer publiceras här på hemsidan snart.

Martin Norén, Webmaster

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar