Första dagen avklarad

Nu är första festivaldagen avklarad – och det märks verkligen att gosskörsfestivalen har börjat på riktigt! När vi kom fram till Rättvik hann vi bara precis packa in oss i rummen innan det var dags för middag, och som alltid här i Rättvik bjöds det på mycket god mat.

Carl-Gabriel lär ut de smått obegripliga reglerna i Bengtboll – Stiftgårdens egenpåhittade basketlek.

Sedan var det dags för första repetitionen, där vi fick träffa årets gästdirigent Christopher Ong Arceo från Filippinerna som var väldigt duktig och uppskattad bland koristerna.

David, Benjamin, Henry, Alvar och Jack njuter av fikat och solen.

Dagens höjdpunkt måste nog ändå vara konserten med Aleron – den filippinska manskören som är med oss i Rättvik. De sjöng allt från renässanspolyfoni till filippinska folksånger och moderna poplåtar – allt otroligt samsjunget och med manskorister i högt sopranläge. Konserten bekräftade verkligen det jag skrev i förra inlägget – missa inte deras konsert i Domkyrkan den 28 maj!

Siljan är onekligen vacker – och inte heller för kall att bada i (i alla fall om ni frågar några av sopranerna).

Efter att ha blivit bjudna på den tredje (!) måltiden på tre timmar var det dags för manskörsrep med Christopher och Aleron, vilket verkligen lyfte repertoaren till nästa nivå. Under tiden passade några sopraner på att ta ett iskallt dopp i Siljan (det ska bara ha varit 13 grader varmt), några spelade Bengtboll, medan andra började göra i ordning sig för kvällen. Nu börjar klockan närma sig elva och även de äldre gå och lägga sig för att få åtminstone okej med sömn inför morgondagen – vi ses då!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar